VIDEO. Polițist din Seattle surprins în timp ce stătea cu genunchiul pe gâtul protestatarilor

Ultima actualizare: 01-06-2020 12:13
protest SUA

Un ofițer de poliție din Seattle a fost filmat în timp ce statea cu genunchiul pe gâtul mai multor suspecți de jaf, pe fondul protestelor împotriva morții lui George Floyd, transmite The Independent. 

Incidentul s-a petrecu sâmbătă seară când polițiștii au fost nevoiți să intevină la un jaf care viza un magazin T-Mobile.

Jurnalistul Matt McKnight a înregistrat confruntarea și a distribuit-o pe Twitter, arătând scena în timp ce mai mulți suspecți au fost arestați în afara magazinului vandalizat.

Un bărbat care purta o bluză portocalie poate fi văzut în timp ce este pus la pământ de mai mulți ofițeri, în timp ce unul ș-a așezat cu genunchiul pe gâtul lui.

În filmare au fost auziți mai mulți protestatari strigând „dă-te de pe gâtul lui!” în timp ce bărbatul stătea intins pe stradă, cu capul apăsat în pământ. La un moment dat, un coleg îi trage genunchiul de pe gâtul bărbatului.

Cu câteva secunde înainte de confruntarea dintre ofițer și bărbatul din hanorac portocaliu, același polițist a fost surprins stând cu genunchiul pe gâtul altui bărbat, conform sursei citate.

De pe o coastă a Americii pe alta, din Chicago până în Los Angeles, mulțimi furioase mărşăluiesc, cerând inculparea tuturor poliţiştilor care au luat parte la arestarea lui George Floyd. Acesta a murit după ce a fost ținut la pământ de trei polițiști, unul având genunchiul pe gâtul său.

Printre protestatari s-au strecurat și grupări violente. Scandalagii vandalizează magazine ori incendiază maşini. Cele mai grave acte huliganice au avut loc în New York, atât în Brooklyn, cât şi în Manhattan, unde tensiunile dintre protestatari şi forţele de ordine au escaladat noaptea trecută.

A fost a doua seară la rând, cu sute de oameni furioşi în fața Casei Albe. Din nou, protestatarii s-au contrat cu polițiștii și agenții Serviciilor Secrete. În Florida, un șofer a intrat cu mașina într-un grup de manifestanți. O adolescentă a fost rănită uşor, iar bărbatul a fost arestat. Pentru a-i împrăştia mulțimea, poliţiştii fac de multe ori uz de forţa excesivă. Chiar în New York, un echipaj a forțat o barieră a protestatarilor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO