Un tribunal a suspendat executarea unui condamnat susținut de milioane de americani

Rodney Reed

Un tribunal din Texas a suspendat executarea lui Rodney Reed, condamnat la moarte, dar care îşi susţine nevinovăţia şi care este susţinut de numeroase celebrităţi şi milioane de americani.

Reed a fost condamnat la moare în urmă cu 21 de ani, fiind acuzat de o crimă din 1996. El urma să fie executat cu injecţia letală la 20 noiembrie, informează bbc.com, conform news.ro.

Peste 2.9 milioane de persoane au semnat o petiţie prin care se cere clemenţă pentru el, iar staruri precum Kim Kardashian West, Rihanna şi Gigi Hadid i-au luat apărarea.

Reed susţine că este nevinovat, iar avocaţii lui spun că au noi dovezi în acest sens.

El a fost condamnat pentru uciderea lui Stacey Stites, care avea 19 ani, şi a fost găsită strangulată, după ce nu venise la muncă.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Şi Biroul de Graţieri din Texas a recomandat amânarea execuţiei şi a cerut comutarea sentinţei la închisoare pe viaţă.

Stacey ar fi trebuit să ajungă la muncă la 23 aprilie 1996, însă nu a apărut la magazinul din Bastrop, de lângă Austin. După câteva ore, maşina ei a fost găsită abandonată. În aceeaşi zi, trupul ei a fost descoperit, ea fiind strangulată cu cureaua ei. Anchetatorii au găsit urme de spermă în vaginul femeii, provenite de la un tânăr de culoare, Rodney Reed.

Poliţia avea ADN-ul lui deoarece fusese investigat, dar găsit nevinovat, într-un alt caz de abuz sexual.

Reed a pretins mereu că avea o relaţie secretă cu Stacey.

Arma crimei nu fost testată pentru ADN, iar amprentele lui Reed nu au fost găsite în maşina pe care Stacey o conducea.

Cazul a fost construit în special în jurul probelor de spermă, însă Reed a susţinut că a întreţinut un raport sexual consimţit cu Stacey cu o zi înainte de a fi ucisă.

Martorii experţi au spus că acest lucru nu putea fi adevărat, subliniind că sperma nu putea să se afle în corpul lui Stacey atât de mult timp. În schimb, ei au susţinut că probabil ea a fost violată cu puţin timp înainte de a fi ucisă, iar acest lucru a fost suficient pentru ca juriul, în care nu se afla nicio persoană de culoare, să-l condamne pe Reed.

Avocaţii lui Reed au prezentat noi probe, iar unul dintre martorii de atunci, Dr Roberto Bayardo, a afirmat, sub jurământ, că sperma poate rămâne intactă în corp şi la mai multe zile după moartea unei persoane. Astfel, el susţine că nu există dovezi care să arate că Stacey Stites şi Rodney Reed au avut altceva decât o relaţie sexuală consimţită.

Stacey era logodită şi urma să se mărite cu un fost poliţist, Jimmy Fennell.

Însă acum au apărut diverse mărturii despre relaţia cuplului. O femeie a afirmat că Fennell ar fi spus că dacă Stacey îl înşală, o va strangula. Un bărbat şi-a amintit că Jimmy Fennell a ameninţat că o va ucide pe Stacey dacă o va prinde că-şi "bate joc de el".

O altă mărturie a venit de la un fost poliţist. El a spus că-şi aminteşte cum Jimmy Fennell a spus la înmormântarea lui Stacey Stites că ea a primit "ce a meritat".

Jimmy Fennell fost închis pentru şapte ani pentru că a răpit şi a agresat sexual o altă femeie, el fiind eliberat în 2018.

Unul dintre noii martori este un bărbat aflat în închisoare cu el.

Arthur Snow a fost liderul grupului albilor din închisoare. El susţine că Jimmy Fennell i-a spus că logodnica lui se culca "cu un negru".

"El mi-a spus: A trebuit să o omor", susţine Snow într-o mărturie.

Avocatul lui Fennell, Bob Phillips, a afirmat că Arthur Snow este "criminal de profesie", care "încearcă să-şi salveze pielea".

El a menţionat că nu înţelege de ce a durat atât ca noi martori să apară şi susţine că "este absolut neadevărat" că Stacey Stites avea o relaţie cu Rodney Reed.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Rapperul Kodak Black, condamnat la 4 ani de închisoare. De ce risca 10 ani de închisoare
Rapperul Kodak Black, condamnat la 4 ani de închisoare. De ce risca 10 ani de închisoare

Rapperul american Kodak Black a fost condamnat la 46 de luni de închisoare, după ce a recunoscut că a falsificat informaţii în formulare pentru a cumpăra patru arme, scrie BBC.

Recomandări
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.