Un soldat irakian a supravietuit unei executii in masa a Statului Islamic prefacandu-se mort. Cosmarul trait de Ali

Ultima actualizare: 06-09-2014 07:01
executie in masa ISIS

Un soldat irakian a supravietuit unei executii in masa desfasurata de militantii Statului Islamic (ISIS) intanzandu-se la pamant si prefacandu-se ca este mort.

Militantii Statului Islamic au ucis peste 770 de barbati, in cadrul unor executii in masa care s-au desfasurat in cinci locuri din Tikrit, dupa ce au ocupat orasul in luna iunie a acestui an, potrivit The Independent.

Ali este un soldat de 23 de ani, care a supravietuit unei executii in masa. A fost capturat pe data de 12 iunie, impreuna cu mii de barbati, in timp ce incercau sa fuga dintr-o baza militara. Alti soldati si ofiteri l-au sfatuit sa imbrace haine civile, care l-ar fi putut salva de luptatorii ISIS.

Insa Ali s-a aflat printre prizonierii tinuti intr-un container naval din oras si apoi a fost luat intr-un grup de 10 persoane care au fost aliniate si apoi impuscate. Irakianul a spus ca a supravietuit pentru ca s-a lasat la pamant si s-a prefacut mort, dar nu a fost atins de niciun glont. Apoi a asteptat ore in sir, iar la adapostul intunericului a reusit sa fuga.

A stat ascuns in stuf mai multe zile, pana a luat legatura cu membrii unei organizatii internationale de aparare a drepturilor omului. Acum se afla in afara zonei controlate de ISIS.

Militantii ISIS sustin ca in luna iunie au executat 1.700 de prizonieri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO