Ipoteza sinuciderii omului de afaceri Costel Comana, confirmata dupa autopsie. Trupul neinsufletit va fi adus in tara

Ultima actualizare: 01-03-2015 07:07

Ipoteza sinuciderii in cazul romanului Costel Comana se confirma. Medicii legisti din Costa Rica au facut deja autopsia cadavrului si au exclus alte variante privind decesul milionarului din Brasov.

Barbatul, aflat in top 300 cei mai bogati romani, a fost gasit fara suflare in toaleta avionului care zbura din Columbia spre Costa Rica. Costel Comana avea in Romania afaceri in domeniul feroviar si controla societatea Regiotrans, vizata de o ancheta de coruptie. Costel Comana avea 53 de ani si o avere estimata la 30 de milioane de euro.

Costel Comana este surprins de camerele de supraveghere ale aeroportului in timp ce se indreapta spre poarta de imbarcare. O ora mai tarziu, autoritatile coboara din aeronava trupul neinsufletit al milionarului brasovean, pe aeroportul San Jose, din Costa Rica. Cinci barbati, insotiti de agentii de securitate ai aeroportului, aseaza cadavrul in masina de medicina legala. Este finalul unui zbor care a insemnat moartea lui Costel Comana.

Omul de afaceri roman a plecat miercuri dimineata din Brazilia, cu destinatia Costa Rica. De altfel, presa sud-americana scrie ca omul de afaceri ar mai fi facut o vizita in Columbia, alaturi de iubita lui, in urma cu o luna.

Aeronava de linie a facut o escala la Bogota, Columbia, apoi si-a continuat drumul. Pe timpul zborului care a durat o ora, ceva rau s-a intamplat.

Costel Comana a devenit foarte nervos si agitat, iar femeia care il insotea l-a urmarit ingrijorata.

S-a dus la baie in nenumarate randuri, ultima oara cu vreo zece minute inainte de aterizarea avgionului la San Jose. Nu a mai iesit de acolo si s-a dus sa vada ce se intampla. A gasit usa toaletei blocata, numai ca acest sistem de securitate e o bagatela pentru orice insotitoare de zbor care a deschis cu un simplu pix usa de la toaleta. Inauntru aveau sa descopere trupul neinsufletit al omului de afaceri roman, Costel Comana. S-a dat alarma si pe aeroportul din San Jose. Aeronava a fost indrumata catre un terminal izolat, politia a intrat in scena, iar pasagerii au fost debarcati de urgenta catre aeroport.

Moartea, pe care autoritatile din Columbia o trateaza ca pe o sinucidere, este ciudata. Costel Comana era pe drum spre un prieten de-al sau, milionarul Cornel Tabacaru, si ar fi urmat sa puna la punct detaliile unei noi afaceri in America de Sud.

Asadar, Comana isi facea planuri de viitor. Se afla de un an de zile in Brazilia, unde se stabilise dupa o interventie chirurgicala la coloana.

Prieten: "O luna de zile a stat in pat imobilizat, nu s-a putut misca, si a zis ok, mi-a recomandat doctorul sa ma bucur de cat mai mai ramas din viata sa ma bucur de ea, drept urmare ma voi muta undeva unde e cald si bine."

Presa din Costa Rica a prezentat initial cazul mortii romanului ca pe un caz de trafic de droguri esuat. Barbatul ar fi fost caraus, iar cocaina inghitita in capsule i s-ar fi revarsat in stomac, ucigandu-l.

Cristi Pascu, prieten apropiat al milionarului: "Daca venea cineva si imi spunea ca ocazional a consumat l-as fi crezut, dar ca si caraus, pentru mine e imposibil. Un om care atatia bani sa se apuce sa faca carausie cu droguri?"

Fals, au spus si autoritatile, care au explicat ca barbatul a fost gasit strangulat.

Marisel Rodriguez, politia din Costa Rica: "Persoana care il insotea ne-a spus ca se aflau intr-o excursie de doua zile. Au mai intrat in Costa Rica si pe 1 februarie, au stat doua zile, dupa care s-au intors in Brazilia. Ea ne-a spus ca se aflau in vacanta prin mai multe tari din America Latina si ca apoi urma sa se intoarca in Romania."

Cei doi aveau asupra lor 11.000 de euro, bani pe care, potrivit femeii care il insotea pe Comana, urma sa ii cheltuiasca in timpul scurtei vacante in Costa Rica.

Costel Comana se indrepta spre amicul sau milionarul Cornel Tabacaru si ar fi trebuit sa puna la punct detaliile unei noi afaceri in America de Sud. Asadar, Comana isi facea planuri de viitor. Se afla de un an de zile in Brazilia, unde se stabilise dupa o interventie chirurgicala la coloana.

Cristi Pascu, prieten apropiat al milionarului: "O luna de zile a stat in pat imobilizat, nu s-a putut misca, si a zis ok, mi-a recomandat doctorul sa ma bucur de cat mai mai ramas din viata sa ma bucur de ea, drept urmare ma voi muta undeva unde e cald si bine."

Trupul neinsufletit al omului de afaceri brasovean va fi adus in tara. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO