Un politician celebru din SUA ironizeaza tara noastra. "Noi avem institutii guvernamentale, nu suntem Romania"

Ultima actualizare: 06-06-2016 00:48
sua romania

 Statele Unite vor ramane un stat de drept daca Donald Trump ajunge presedinte, in pofida opiniilor unor experti, apreciaza senatorul John McCain, care afirma ca "noi nu suntem Romania", relateaza New York Times.

 "Eu cred ca avem institutii guvernamentale care vor impiedica pe cineva care cauta sa-si depaseasca obligatiile constitutionale", a declarat influentul senator din Arizona, potrivit News.ro.

"Avem un Congres. Avem o Curte Suprema. Noi nu suntem Romania", a adaugat el.

Atacurile magnatului in domeniul imobiliar la adresa presei, criticile la adresa sistemului judiciar si viziunea sa cu privire la prerogativele prezidentiale denota o viziune constitutionala ce da dovada de dispret fata de Primul Amendament, fata de separarea puterilor in stat si fata de statul de drept, afirma experti juridici americani din intregul spectru politic.

In pofida faptului ca o buna parte a republicanilor din establishmentul politic il sustine pe candidatul prezumtiv al Partidului Republican in vederea alegerilor prezidentiale de la 8 noiembrie, numerosi juristi conservatori si libertarieni avertizeaza ca alegerea lui Trump ar putea conduce la o criza constitutionala.

"Institutiile noastre, inclusiv presa, sunt destul de puternice sa impiedice" actiuni neconstitutionale, a subliniat McCain, un sustinator al aspirantului la presedintia americana.

Alt lider republican care se declara convins ca Trump va respecta statul de drept in cazul in care va fi ales este chiat liderul majoritatii in Senat.

"Va avea consilieri la Casa Alba", a declarat senatorul Mitch McConnell din Kentucky.

"Vor fi si altii care sa-i spuna (lui Trump) ca exista lucruri pe care le poate face si lucruri pe care nu le poate face", a adaugat el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO