Un pasager a cauzat schimbarea rutei unui avion, dupa ce a fost taxat cu 12 dolari pentru o patura

Dată publicare: 10-03-2017 12:22
Dată actualizare: 13-03-2017 07:13


Hawaiian Airlines

Un pasager aflat la bordul unui avion al companiei Hawaiian Airlines a cauzat modificarea rutei aeronavei, dupa o disputa aprinsa cu personajul insotitor, care l-a taxat cu 12 dolari pentru o patura, relateaza CNN.com.

”Cine nu s-a plans vreodata in legatura cu taxele impuse de companiile aeriene? Ei bine, se pare ca exista anumite limite de suportabilitate pentru orice pasager - in special atunci cand totul se intampla la jumatatea unei curse aeriene”, relateaza jurnalistii de la CNN.

In acest caz, se pare ca interiorul racoros al aeronavei si o disputa legata de tariful unui serviciu au generat un schimb aprins de replici, miercuri, intre un pasager si angajatii companiei Hawaiian Airlines.

Un barbat in varsta de 66 de ani a amenintat un insotitor de bord, dupa ce acesta l-a taxat cu 12 dolari pentru o patura, a dezvaluit ofiterul Rob Pedregon, purtator de cuvant al Departamentului de Politie de pe Aeroportul International din Los Angeles.

Pasagerul in cauza a spus ca nu ar fi trebuit sa plateasca acea suma, deoarece la bordul aeronavei era prea frig.

Apoi, in timpul unei conversatii telefonice cu un reprezentant al companiei aeriene, barbatul a spus ca ”i-ar placea sa duca pe cineva in magazia cu lemne din cauza acelui tarif”, a relatat Rob Pedregon.

Politia aeroportuara a ajuns la concluzia ca acel barbat era ”un pasager recalcitrant”, iar pilotul a modificat ruta aeronavei, care, in loc sa se indrepte spre Honolulul, a aterizat in cele din urma la Los Angeles. Dupa aterizare, ofiterii de Politie si agentii FBI au discutat cu pasagerul si membrii echipajului si au ajuns la concluzia ca barbatul de 66 de ani nu reprezenta o amenintare reala.

”Dupa ce au chestionat partile implicate in incident, am constatat ca nu a fost comisa nicio infractiune si ca nu exista o amenintare directa”, a declarat Rob Pedregon pentru CNN.

Cu toate acestea, reprezentantii companiei aeriene si-au aparat decizia de a modifica ruta aeronavei.

”Devierea de la ruta programata nu reprezinta in mod categoric prima noastra alegere, insa angajatii nostri au considerat ca a fost necesar in acest caz sa modificam cursul spre Los Angeles si sa il dam jos din avion pe acel pasager, inainte ca aeronava sa ajunga deasupra Oceanului Pacific”, a declarat Alison Croyle, purtatoare de cuvant a companiei Hawaiian Airlines. Dupa patru ore, avionul a decolat din nou spre Honolulu. Pasagerul s-a imbacat intr-o alta aeronava spre Hawaii in cursul zilei de joi, a precizat Rob Pedregon.
 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO