Explozie la sediul FMI din Paris: o persoana a fost ranita dupa ce a deschis o scrisoare-capcana. Hollande: "E un atentat"


Ultimul update: Duminica 19 Martie 2017 00:36
Data publicarii: Joi 16 Martie 2017 13:37
Categorie: Stiri externe

O scrisoare-capcana a explodat joi la sediul FMI din centrul Parisului, iar o persoana a fost ranita, relateaza Reuters. Potrivit AFP, explozia a avut loc in momentul deschiderii scrisorii de mici dimensiuni.

Presedintele francez Francois Hollande a descris joi drept “atentat” explozia unei scrisori-capcana la sediul FMI din Paris, in timp ce sefa FMI, Christine Lagarde, a vorbit de un un act las, relateaza BFMTV. „Este un atentat. Nu exista alt termen”, a declarat Hollande, aflat in deplasare la Mont Faron, in apropiere de Toulon. La randul sau, sefa FMI, Christine Lagarde, a condamnat incidentul drept „un act las de violenta”

Prefectul Politiei din Paris, Michel Cadot, a declarat ca scrisoarea „a fost trimisa prin posta”. Este vorba de un “dispozitiv pirotehnic, de o petarda mare”. „Nu este o bomba, ci ceva artizanal”, a precizat oficialul. Surse din politie au precizat ca a fost vorba de „un cilindru negru, de circa 30 de centimetri”.

Victima, o asistenta a conducerii biroului FMI de la Paris, a fost ranita la nivelul fetei si mainilor si are timpanul spart. Ea a deschis plicul adresat sefului biroului european al FMI. „Sunt rani usoare”, a precizat prefectul. Accesul pe strada Iena, unde se afla sediul FMI, este inchis, iar circa 150 de persoane au fost evacuate din cladire, ca masura de precautie. Sectia Antiterorism a Parchetului din Paris a deschis o ancheta pentru tentative de asasinat, in relatie cu o intreprindere terorista.

IMAGINI LIVE de la sediul FMI:


Luni, un pachet cu explozibili a ajuns la sediul Ministerului german de Finante de la Berlin, adresat ministrului Wolfgang Schaueble. Coletul fusese trimis din Grecia, potrivit Politiei de la Atena. Schaueble, ca si FMI, este extrem de contestat in Grecia, pentru ca au cerut impunerea unor masuri de austeritate, in schimbul unor pachete de salvare.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO