Un fost gangster şi-a făcut club de fotbal după ce fraţii lui au fost împuşcaţi de rivali

Dată publicare: 26-02-2019 08:02
Dată actualizare: 26-02-2019 09:45


Salvarea vine de unde te aştepţi mai puţin, numai să fii dispus să o primeşti. După ce ani de zile a răspândit teroare şi a trăit el însuşi cu frica-n sân ca membru al unei bande de cartier, un tânăr londonez a schimbat tabăra.

A renunţat la viaţa banilor uşor obţinuţi şi îi ajută şi pe alţii să-şi clădească o viaţă onorabilă. Iar fotbalul are un loc esenţial în povestea lor. Un demers cu atât mai preţios cu cât, în ultimii ani, violenţele de stradă au căpătat proporţii epidemice în capitala Marii Britanii.

Bobby Kasanga a avut nevoie de 2 şederi în închisoare ca să înţeleagă că viaţa lui are nevoie de o schimbare de direcţie. A crescut ca membru al unei bande din sudul Londrei, angrenat profund într-un univers al violenţei şi fărădelegilor.

"Am văzut atât de mulți băieţi talentați în închisoare, mi-am dat seama că au fost prost îndrumați, influențați”, spune el.

După eliberare, a înfiinţat un club de fotbal, Hackney Wick Football Club, în estul metropolei, cu obiectivul de a smulge tinerii din stilul de viaţă care era să-i fie lui fatal.

"A fost un moment în 2007, când lucrurile au scăpat de sub control. Fratele meu mai mare a fost împușcat de patru ori în 2008, iar fratele mai mic a fost implicat în diverse altercații. Sincer, n-am suficiente degete la mâini și la picioare ca să-mi număr prietenii uciși."

Printre cei salvaţi de la o existenţă primejdioasă şi lipsită de orice perspectivă, se numără şi Jayden, acum în vârstă de 21 de ani. Bobby l-a recrutat pentru echipa lui fotbal şi l-a ajutat să-şi găsească primul loc de muncă.

"Dacă nu l-aș fi întâlnit pe Bob și n-aș fi jucat fotbal la club, aș fi apucat-o pe cu totul alt drum. Aș fi vândut droguri, pentru că e o cale ușoară și rapidă de a face bani. Londra e un loc dement. Lumea o asociază cu palatul Buckingham, dar în viața reală este o lume dură”, spune Jayeden.

În fotbalul profesionist, echipa lui Bobby mai are mult până la consacrare. În prezent, evoluează în liga a zecea. Dar cu fiecare antrenament şi meci şi cu fiecare sponsorizare obţinută, aceşti tienri fac încă un pas pe drumul cel bun. Bobby se străduieşte să le dea un ţel în viaţă, să-i convingă că o minge e mai atractivă decât cuţitul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO