Un avion de 115 milioane de dolari, grav avariat în urma impactului cu o pasăre în Japonia


Ultimul update: Joi 16 Mai 2019 15:44
Data publicarii: Joi 16 Mai 2019 15:36
Categorie: Stiri externe
F-35B

Un avion de luptă american invizibil de ultimă generaţie F-35 a fost serios avariat în Japonia în urma impactului cu o pasăre, pagubele fiind estimate la milioane de dolari, a anunţat infanteria marină a Statelor Unite (US Marine Corps), potrivit AFP.

''Pe 7 mai, un F-35B alocat grupului 12 aeronaval (...) a întrerupt decolarea din cauza coliziunii cu o pasăre la baza forţelor armate marine americane din Iwakuni'', în vestul Japoniei, a declarat comandantul Christopher Harrison, purtător de cuvânt al Marine Corps, precizând că pilotul este teafăr şi nevătămat.

Pagubele nu au fost evaluate cu precizie, dar incidentul a fost clasificat în categoria ''A'', ceea ce înseamnă că reparaţiile ar urma să coste mai mult de două milioane de dolari.

Lansat la începutul anilor '90, programul avionului F-35 este cel mai scump program militar din istoria armatei SUA, cu un cost total pentru Pentagon estimat la aproape 400 de miliarde de dolari, obiectivul de producţie pentru deceniile următoare fiind de circa 2.500 de aparate.

Modelul F-35B este varianta cu decolare scurtă şi aterizare verticală destinată Marine Corps.

Un aparat de acest fel costă circa 115 milioane de dolari.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO