Turcia nu isi va cere scuze in fata Rusiei pentru avionul doborat. Premierul turc: "Nu ne-am facut decat datoria"

Dată publicare: 30-11-2015 14:36
Dată actualizare: 03-12-2015 00:06


Ahmet Davutoglu - Agerpres

Relatiile dintre Rusia si Turcia raman tensionate, dupa doborarea avionului SU-24. Mai mult, Turcia a anuntat ca nu isi va cere scuze in fata Rusiei.

Premierul turc Ahmet Davutoglu a refuzat luni sa prezinte scuze pentru doborarea unui avion rus de bombardament Suhoi 24 de catre aviatia turca, marti, la granita cu Siria, si a cerut Moscovei sa reconsidere sanctiunile economice adoptate in urma incidentului de saptamana trecuta, relateaza AFP, conform Agerpres.

"Niciun prim-ministru turc, niciun presedinte, nicio autoritate nu se va scuza". a declarat Davutoglu dupa o intrevedere la Bruxelles cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"Niciun stat nu ne poate pretinde scuze, pentru ca nu ne-am facut decat datoria", si anume "protejarea spatiului nostru aerian si a frontierei noastre", a adaugat premierul turc.

"Speram ca Rusia va reconsidea sanctiunile economice decretate", a mai spus Davutoglu, subliniind ca acestea 'contravin intereselor ambelor parti'.

"Suntem pregatiti sa discutam, prin canale diplomatice si militare, cu Rusia", si "nu avem nicio intentie de a avea o escaladare" a situatiei cu Moscova, a mai afirmat seful guvernului de la Ankara.

Kremlinul a anuntat luni ca, in marja Conferintei internationale privind schimbarile climatice (COP21), inceputa in cursul zilei la Paris, nu este prevazuta nicio intrevedere intre presedintele rus Vladimir Putin si cel turc Recep Tayyip Erdogan, in pofida unei solicitari in acest sens a liderului de la Ankara.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO