Tren frigorific plin cu cadavre ale soldaților ruși, abandonat în Ucraina de armata lui Putin. FOTO ȘI VIDEO

Ultima actualizare: 14-05-2022 14:56

Un tren frigorific plin cu cadavre ale soldaților ruși morți în Ucraina ar fi fost lăsat în urmă de trupele președintelui Rusiei Vladimir Putin, care s-au retras din zona Kievului.

Al Jazeera și Associated Press (AP) au relatat că au primit acces la cadavrele „nerevendicate” de Kremlin, iar în imaginile filmate de jurnaliștii străini se văd mai mulți saci albi cu cadavre într-un vagon de tren.

„Adevărata consecință a acestui război pentru Rusia. Saci cu cadavre nerevendicate, suprapuși în trenuri frigorifice. Soldații morți în linia frontului, în timp ce Rusia susține că îi salvează pe cetățenii vorbitori de rusă care trăiesc aici,” a spus jurnalistul Al Jazeera Hoda Abdel-Hamid.

Abdel-Hamid a arătat un parașutist de elită ca exemplu, explicând că însemnele găsite asupra sa indică faptul că a luptat pentru Rusia. Bijuteriile găsite asupra sa ar fi fost furate de la civilii din Ucraina, a spus jurnalistul.

Colonel din Ucraina: Rusia a refuzat să își revendice soldații morți

Un colonel ucrainean i-a spus că Rusia a refuzat să își revendice militarii morți. Informațiile vin în contextul în care președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că Rusia ar fi pierdut în jur de 27.000 de soldați, dar Kremlinul a susținut că Ucraina ar fi ucis aproximativ 1.300 de soldați ruși.

„Ucraina îi tratează pe dușmanii morți mai bine decât cum i-au tratat ei pe civili. Îi vom păstra cât de mult timp va fi nevoie. Guvernul va decide, pentru că Rusia refuză să îi ia. Nu îi vrea. Fiecare cadavru este o dovadă a unei crime de război, deci dacă ei refuză să îi ia, Ucraina îi va îngropa pe banii noștri,” a spus colonelul Volodimir Liamzin, al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Liamzin le-a arătat și jurnaliștilor AP „sute de cadavre ale ocupanților” păstrate în trenul frigorific.

Volodimir Liamzin: Există mai multe trenuri frigorifice cu cadavre ale trupelor ruse

Acesta a spus că există mai multe astfel de trenuri pe teritoriul Ucrainei.

„Unele cadavre sunt probabil luate (de trupele ruse pe câmpul de luptă), dar au asemenea povești că `Noi nu îi abandonăm pe ai noștri’. Dacă nu ar fi basme, aceste cadavre nu ar fi aici. Aici sunt câteva sute de cadavre, într-un singur frigider. Acesta este un fapt și o dovadă că își abandonează proprii oameni,” a adăugat Liamzin.

„Ucraina este pregătită să îi predea mâine sau chiar astăzi. Însă, nu au fost cereri din partea Rusiei să primească aceste cadavre încă. Agențiile de ordine au condus unele proceduri și au recoltat material biologic pentru examinări ADN amănunțite ale cadavrelor păstrate aici,” a mai spus colonelul.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul Rusiei privind aderarea Suediei și Finlandei la NATO în următoarele zile: „Va fi necesar să reacţionăm”

Analiză The Guardian. De ce nu sunt Suedia și Finlanda în NATO încă? Îi va primi alianța?

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO