Trei români jefuiau turiști în centrul Londrei dându-se drept polițiști. Metoda lor


Ultimul update: Marti 19 Martie 2019 11:35
Sursa: Metropolitan Police
Data publicarii: Marti 19 Martie 2019 11:19
Categorie: Stiri externe
politie Londra

Trei români au fost condamnați la închisoare în Marea Britanie după ce au fost prinși furând de la turiștii din centrul Londrei. Românii reușeau cu ușurință să-și abordeze victimele întrucât se dădeau drept polițiști

Potrivit Poliției Metropolitane, Marian G., de 49 de ani, Florian D., 57 și Radu G., 49 de ani, au primit între doi ani și patru luni și doi ani și opt luni de închisoate pentru furt, tentativă de furt și înșelăciune, informează Poliția Metropolitană.

”Cred că acești bărbați făceau parte dintr-o grupare de criminalitate organizată care vizează în primul rând turiștii din Londra care vin aici cu sume mari de bani”, a declarat sergentul de Poliție Andy Marsh.

În dimineața de 29 ianuarie, o patrulă de poliție aflată într-o mașină fără însemne i-a observat pe români discutând cu un cuplu în centrul Londrei. Ofițerii și-au dat seama imediat că asistă la un jaf.

Când s-au apropiat, unul din români a fugit, iar altul a fost prins cu mâna în buzunarul victimei.

Victimele au spus că au fost abordate de către unul din cei trei bărbați, în timp ce căutau hotelul la care își făcuseră rezervare. Românul a pretins că îl cunoaște pe proprietar și s-a oferit să îl sune pe acesta. În timp ce îi conducea pe una dintre străzile adiacente, au apărut ceilalți doi români, care au spus că sunt ofițeri de poliție. Aceștia le-au cerut turiștilor să le prezinte pașapoartele și portofelele, pe motiv că sunt suspecți într-o operațiune de trafic de droguri.

Adevărații polițiști au intervenit chiar în momentul în care românii sustrăgeau din portofelele turiștilor banii și cardurile.

Toți trei au fost arestați și ulterior, condamnați.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Metropolitan Police

Doi români au declanşat o
Atac terorist în Marea Britanie. Un tânăr a fost înjunghiat
Atac terorist în Marea Britanie. Un tânăr a fost înjunghiat
VIDEO PROTVPLUS.RO