Trecutul infracțional al românului care a bătut 3 femei în UK. Una are fața zdrobită

×
Codul embed a fost copiat

Românul care a dat buzna într-o casă din Anglia şi a snopit în bătaie 3 femei, după care le-a prădat, a fost eliberat anul trecut din închisoare în baza recursului compensatoriu şi fără să îşi execute toată pedeapsa.

Bărbatul deosebit de violent este căutat de poliţia din Marea Britanie, dar şi de agenţiile europene. Autorităţile de la noi, în schimb, spun că nu au fost informate oficial că suspectul este dat în urmărire.

Locuinţa în care românul le-a snopit în bătaie pe cele trei femei aparţine unui asiatic, iar victimele sunt mama, fiica şi sora proprietarului. Bărbatul a povestit trauma prin care au trecut acestea.

Trong Vung Dong, ruda femeilor agresate: "Fiica mea a auzit că bate cineva la uşă, a întrebat cine este şi el a spus că este de la o firmă de curierat. Ea a deschis uşa. El avea o cutie sub braţ. A lovit-o pe fiica mea de trei ori, a pus-o la pământ. Apoi mama a venit din camera de alături şi el a lovit-o până a lăsat-o inconştientă. Fiica mea a strigat la sora mea să coboare de la etaj şi, când a coborât, el a lovit-o şi pe sora mea de mai multe ori."

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

În urma atacului violent, toate au ajuns în stare gravă la spital. Una dintre ele are faţa zdrobită de lovituri.

Trong Vung Dong, ruda femeilor agresate: "Fiica mea a avut nevoie de o operaţie. Memoria mamei mele nu a revenit. A fost lovită în cap şi memoria nu i-a revenit în totalitate."

Cu ajutorul imaginilor suprinse de camerele de supraveghere din locuinţa victimelor, poliţia din Bedfordshire l-a identificat pe agresor. Bărbatul se numeşte Săndel Hornea şi este din localitatea Cireşu - judeţul Brăila. Individul, care se ascunde de poliţie, are un trecut încărcat de infracţiuni.

Georgiana Streche, purtător de cuvânt Tribunalul Brăila: "În 2001 a fost condamnat la 1 an şi 6 luni cu suspendare pentru furt şi, în anul 2002, un an cu executare pentru vătămare corporală."

După ce a ieşit din închisoare, Sandel Hornea a plecat în Italia, unde a continuat să încalce legea. Tribunalul din Treviso l-a condamnat la doi ani şi 8 luni de închisoare pentru furt calificat, distrugere, loviri şi vătămare corporală. Şi tot în Italia a fost condamnat la 9 ani pentru trafic de minori.

În 2017 a fost prins în România şi dus în penitenciar dar anul trecut Curtea de Apel Galaţi a decis că poate fi eliberat mai devreme din închisoare.

Răzvan Mihăilă, președintele Curții de Apel Galați: "Ca urmare a muncii prestate i s-a redus pedeapsa cu 60 de zile şi ca urmare a legii recursului compensatoriu i s-a redus pedeapsa de executat cu 102 zile. Aproximativ 3 luni de zile."

Bărbatul a fost eliberat cu aproape 150 de zile mai devreme din penitenciarul Brăila. Comisia a reţinut că a avut un comportament aproape ireproşabil, cu excepţia unui incident legat de un telefon mobil, pentru care plângerea a fost retrasă.

După atacul asupra familiei din localitatea Luton, din sud-estul Angliei, Sandel Hornea a dispărut. Poliţia din Bedfordshire a cerut ajutorul mai multe agenţii europene ca să îl localizeze.

Bărbatul provine dintr-o familie modestă dar - inante să plece în Anglia - poza într-un individ cu posibilităţi materiale. Părăsise localitatea de domiciliu şi se mutase în oraşul Făurei. Primaul susţine că deşi nu avea nicio ocupaţie, îşi afişa bunăstarea la volanul unor maşini scumpe.

Ionel Voinea, primarul din Făurei: "Nu ştim ce serviciu are. Suspect este ca dintr-o dată să îţi cumperi un apartament şi o maşină nouă, să dobândeşti o proprietate, poate cineva să îşi pună semne de întrebare de unde are."

Autorităţile din România susţin că până la acesta oră nu au fost informate oficial de Poliţia din Bedfordshire despre faptele comise de Sandel Hornea. Din acest motiv, bărbatul nu apare pe pagina de internet a Poliţiei Române în lista persoanelor căutate. În acelaşi timp, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila a transmis că nu a fost solicitat să îl caute pe suspect.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Imagini șocante din UK: un român târăște 2 femei inconştiente înainte să le jefuiască
Imagini șocante din UK: un român târăște 2 femei inconştiente înainte să le jefuiască

Un roman din Brăila este principalul suspect, într-un atac de o violență rară, petrecut în Marea Britanie. 

Recomandări
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.

Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.