Traficanții de carne vie profită de femeile și copiii care fug de războiul din Ucraina
Traficanții de persoane operează la granița cu Ucraina, profitând de fluxul masiv de refugiați în Europa de Est.
Potrivit Sky News, traficanții duc copii mici pentru a-i vinde bandelor de crimă organizată din Europa și forțează femeile disperate, multe dintre ele după ce și-au părăsit partenerii în Ucraina, să ajungă în sclavie și prostituție.
Poliția din România și Polonia susține că au fost arestați deja suspecți și că s-au înființat puncte de control pentru a opri și a percheziționa vehiculele suspecte.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Autoritățile sunt îngrijorate că multe femei sunt păcălite online, pe site-uri precum Facebook, înainte de a ajunge chiar la graniță.
Iar până apucă să treacă, au deja un contact de întâlnire și este prea târziu să se intervină - notează jurnaliștii de la Sky News.
Iar traficanții nu sunt întotdeauna bărbați. Femeile sunt adesea folosite, pentru că au tendința de a ridica mai puține suspiciuni și au mai multe șanse să câștige încrederea femeilor refugiate.
Mulți dintre refugiați care sosesc acum, nu au familie sau prieteni în care să meargă în altă parte din Europa și, astfel, în disperarea lor doar să iasă cu viață din Ucraina , sunt dispuși să meargă cu străini completi.
Stefi Banu, un ofițer român, a declarat: „Sunt femei și copii și sunt deja foarte obosiți și vulnerabili. România este renumită pentru problema sa privind traficul și doar încercăm să venim cu o soluție pentru a proteja copiii, protejându-le mamele și informându-le despre riscul traficului de persoane”.
În România și Polonia există acum campanii la graniță, pentru a avertiza refugiații și a-i ajuta dacă au nevoie.
La punctele de trecere sunt afișe care îi sfătuiesc pe refugiați să nu călătorească cu străini și cum să obțină ajutor dacă au nevoie.
Peste trei milioane de refugiați au trecut din Ucraina în aproximativ două săptămâni - majoritatea femei și copii.
Nu există nicio modalitate de a afla câți dintre aceștia au ajuns în mâinile traficanților de persoane.