Tetris a implinit 30 de ani. Cum arata jocul pe fatada unei cladiri de 133 de metri

Ultima actualizare: 09-04-2014 07:10
Tetris

Sute de fani ai jocului Tetris s-au distrat sambata in orasul american Philadelphia, cand jocul a fost proiectat pe fatadele cladirii Cira Center, de 28 de etaje.

Sute de LED-uri incorporate in fatada de sticla a cladirii de 133 de metri a afiseaza, de obicei, diferite tipare colorate. Sambata, celebrele elemente ale jocului au cazut pe doua laturi ale turnului, in timp ce jucatorii foloseau joystick-uri pentru a le manevra, creand un spectacol deosebit pe cerul noptii. Organizatorii au declarat ca spera ca astfel jucatorii si privitorii sa se gandeasca la posibilitatile tenologiei moderne, scrie Yahoo News.

"Au trecut 15 ani de cand am jucat ultima data Tetris, pe o consola Game Boy. E foarte diferit sa joci pe fatada unei cladiri care se afla la o jumatate de mila distanta", a declarat Sam Robinson, un localnic.

 

Aceasta nu a fost prima ocazie data cand s-a jucat Tetris pe fatada unei cladiri, dar marimea suprafetei, de aproape 10.000 de metri patrati, ar putea fi un record.

Spectacolul a dat startul unei serii de evenimente care vor avea loc in tot orasul, numita "Philly Tech Week" si a celebrat aniversarea a 30 de ani de la lansarea jocului Tetris, celebru pentru eleganta si simplitate.

Jocul a devenit celebru la sfarsitul anilor 80, cand un programator de jocuri a cumparat drepturile de autor si l-a instalat pe prima versiune a consolei Game Boy, produsa de Nintendo.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO