Teroare la mall. Cine este atacatorul din Thailanda care a împușcat zeci de oameni

09-02-2020 07:50


Au fost ore întregi de teroare într-un oraş din Thailanda, după ce un soldat a deschis sâmbătă focul într-un centru comercial.

Gloanţele au fost fatale pentru 26 de persoane, iar alte 57 au fost rănite.

"Este ceva fără precedent în Thailanda şi vreau să fie prima şi ultima dată când se întâmplă aşa ceva", a declarat prim-ministrul thailandez într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că motivaţiile criminalului au fost "personale", legate de un conflict cu comandantul său privind "vânzarea unei case".

Atenție, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta, emoţional!

Poliţiştii au reușit să-l împuște pe atacator după mai multe ore de căutări.

În înregistrarea făcută de un martor aflat într-o mașină care trecea pe lângă centrul comercial se aude cum soldatul trage în civili. Un alt bărbat, de această dată aflat în interiorul mall-ului, încearcă să comunice cu cei prinşi în bătaia gloanţelor.

Rafalele care nu mai conteneau au instaurat imediat haosul. Mulţi au fugit încotro au văzut cu ochii.

VEDEȚI mai multe imagini în GALERIA FOTO.

În timp ce unii au reuşit să iasă imediat din centrul comercial, alţii au rămas captivi.

Un bărbat a încercat din răsputeri să-şi calmeze iubita aflată în mijlocul terorii: ”Încearcă să rămâi calmă. Autoritățile vor veni să vă ajute. Stai calmă. Sunt foarte îngrijorat pentru tine. Sunt afară, lângă centrul comercial și le dau informații autorităților. Încearcă să îţi salvezi bateria telefonului, ok?”

La faţa locului au ajuns trupele speciale de comando, care au reuşit să evacueze în siguranţă din interiorul mall-ului cel puţin 100 de oameni. O tânără le-a povestit jurnaliştilor că s-a baricadat cu alte persoane într-un magazin: ”Am vrut să plecăm, dar nu ştiam dacă vom fi în siguranţă, aşa că am aşteptat până a venit poliţia.”

Totodată, zeci de ambulanţe au împânzit zona pentru a duce victimele la spital. Autoritățile thailandeze au pus în alertă spitalele din apropiere și au făcut apel la populaţie să doneze sânge.

Anutin Charnvirakul, ministrul Sănătății: ”Momentan sunt 20 de morți. Toți au fost aduși la spital. Nu au fost lăsați în centrul comercial "Terminalul 21". Până acum nu știm dacă mai există şi alte victime sau răniți în interiorul mall-ului.

Potrivit poliţiştilor thailandezi, militarul şi-a ucis un comandant, apoi a furat mai multe arme şi o camionetă cu care a ajuns la centrul comercial unde a început masacrul. Presa locală susţine că printre persoanele ucise s-ar afla şi soacra superiorului omorât şi un alt soldat.

Cine este atacatorul

 

Atacatorul, care avea 32 de ani, a fost ucis în jurul orei 02.00 GMT, de un comando de elită a forţelor de securitate în cursul unei operaţiuni care a mobilizat sute de persoane.

Jakrapanth Thomma a deschis focul mai întâi la o bază militară, unde au murit trei persoane. El a furat apoi o maşină militară şi a plecat în centrul oraşului. Thomma a luat arme din arsenalul bazei militare.

FOTO: Afișul de căutare a atacatorului, furnizat de poliția thailandeză în 8 februarie 2020.

Militarul a deschis ulterior focul la un templu budist şi la un centru comercial. El s-a baricadat apoi în centrul comercial unde a fost adusă chiar şi mama lui în încercarea de a-l convinge să se predea.

Bărbatul a postat mesaje pe Facebook înainte şi în timpul atacurilor (“Să merg?”, “Nimeni nu poate scăpa de moarte”), până când reţeaua de socializare i-a şters contul, potrivit News.ro.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO