Trupele militare americane din Afghanistan au fost ținta unor atacuri


Ultimul update: Duminica 09 Februarie 2020 08:27
Data publicarii: Sambata 08 Februarie 2020 21:22
Categorie: Stiri externe
Afghanistan

Forţele militare afgane şi americane au fost ţinta unor atacuri, sâmbătă seara, în estul Afganistanului, potrivit unui purtător de cuvânt al forţelor americane.

”O echipă de forţe americane şi afgane aflată în misiune în provincia Nangarhar a fost ţinta unor tiruri directe la 8 februarie", a declarat colonelul Sonny Leggett, precizând că situaţia este "în curs de evaluare", potrivit Reuters.

Între 12.000 și 13.000 de militari americani se află în prezent în Afganistan pentru a lupta cu grupările teroriste și pentru a ajuta forțele locale din țară, transmite CNN.

Preşedintele american Donald Trump şi-a reafirmat, recent, în faţa Congresului american, dorinţa de a-i retrage la termen pe soldaţii americani, declarând că SUA nu pot avea rol de "menţinere a ordinii" în această ţară, relatează France Presse.

"În Afganistan, determinarea şi valoarea combatanţilor noştri ne-a permis că facem progrese enorme şi sunt în curs convorbiri de pace", a spus el în cadrul discursului privind Starea Uniunii, potrivit Agerpres.

"Nu este rolul nostru să servim drept agenţie de menţinere a ordinii pentru alte ţări", a adăugat el, reafirmându-şi dorinţa, exprimată în numeroase rânduri în campanie, "de a pune capăt celui mai lung război american şi de ne readuce trupele acasă".

Tot în discursul de marţi seară, Trump a vorbit elogios despre creşterea cheltuielilor pentru apărare în cadrul NATO, potrivit DPA.

El le-a spus congresmenilor că ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice au fost de acord să-şi majoreze cheltuielile pentru apărare cu până la 400 de miliarde de dolari. Suma avansată pare să se bazeze pe obiectivele NATO pentru 2024, comentează agenţia germană de ştiri.

Sursa: Agerpres Reuters

Masacru într-o moschee. Peste 60 de oameni au fost uciși în timp ce se rugau
O rachetă a lovit în apropierea ambasadei SUA din Kabul, chiar pe 11 septembrie
Povestea soldatului britanic „dependent” de războaie. „Voiam să ucid, să văd distrugere”
VIDEO PROTVPLUS.RO