Televiziunea rusă difuzează apelul britanicilor capturați de ruși de a li se negocia eliberarea în schimbul lui Medvedciuk

Ultima actualizare: 18-04-2022 15:03
soldat britanic
Twitter

Televiziunea publică rusă a difuzat, luni, apelul a doi prizonieri, pe care-i prezintă drept cetăţenii britanici Shaun Pinner şi Aiden Aslin, luaţi prizonieri de ruși. 

Vezi aici cele mai recente informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

Aceștia îi cer premierului britanic, Boris Johnson, să le negocieze eliberarea, relatează AFP.

Cei doi bărbaţi, slăbiţi, cer să fie eliberaţi în schimbul eliberării lui Viktor Medvedciuk, un deputat şi un om de afaceri bogat, apropiat preşedintelui rus, Vladimir Putin, arestat în Ucraina, notează News.ro.

Ei nu precizează în acest apel în custodia cui se află - a forţelor ruse sau a aliaţilor separatişti ai acestora din Donbas, în estul Ucrainei.

Mass Media din Rusia a transmis și în weekend un video cu Sean Pinner, un fost soldat al armatei britanice și care lupta la Kiev, în care acesta povestea că a fost capturat pe ruși. El a devenit cunoscut datorită unor clipuri de pe front.

“Bună, sunt Shaun Pinner, sunt cetățean al Regatului Unit. Am fost capturat la Mariupol. Fac parte din Brigada 36 Prim Batalion Ucrainean de Marină. Am luptat în Mariupol cinci-șase săptămâni și acum sunt în Republica Populară Donețk”, a spus Pinner în fața camerei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO