Tara in care 59 de oameni au murit loviti de trasnet in 3 zile. "Nu ne-am mai confruntat niciodata cu asa ceva"

16-05-2016 09:07

bangladesh agerpres

Cincizeci si noua de persoane au murit lovite de trasnete in decurs de trei zile in Bangladesh, un bilant fara precedent intr-o tara obisnuita totusi cu intemperiile in perioada de dinaintea musonului.

"Nu ne-am mai confruntat niciodata cu un numar atat de mare de morti din cauza trasnetului", a declarat pentru AFP Reaz Ahmed, seful Departamentului de gestionare a catastrofelor.

Majoritatea victimelor au fost lovite de trasnet in timp ce munceau pe plantatiile de orez.

Trasnetul este un fenomen frecvent in timpul furtunilor tropicale, care afecteaza Bangladeshul inainte si in perioada musonului, din iunie pana in septembrie.

Potrivit Departamentului de gestionare a catastrofelor, din 2011 si pana in prezent s-au inregistrat in medie 200 de decese pe an legate de acest fenomen.

Cresterea numarului deceselor provocate de trasnet se explica, potrivit meteorologului Shah Alam, prin deforestare, mai ales prin taierea copacilor inalti, precum palmierii, care aveau un efect de paratrasnet atragand fulgerele.

Pe de alta parte, lucratorii de pe plantatii au din ce in ce mai des asupra lor obiecte metalice, precum telefoane mobile, devenind astfel victime ale trasnetelor.


 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO