Sute de mirese din India au primit bate din lemn pentru a se apara de abuzurile sotilor

Ultima actualizare: 04-05-2017 07:32
mireasa

Aproape 700 de mirese care au participat la o casatorie in masa organizata in India au primit o bata din lemn si au fost indemnate sa foloseasca aceste cadouri de nunta insolite ca pe o arma, in cazul in care barbatii vor comite abuzuri fizice.

Mesaje precum ”de folosit impotriva betivilor” au fost inscriptionate pe acele bate plate, ce au o lungime de aproximativ 40 de centimetri si sunt folosite de obicei in timpul spalarii rufelor.

Gopal Bhargava, ministru de stat in Madhya Pradesh, spune ca a dorit sa sublinieze prin aceasta initiativa chestiunea violentei domestice.

Ministrul indian le-a spus celor aproape 700 de mirese care au participat la ceremonie ca ar trebui sa incerce sa discute cu sotii lor inainte de a folosi batele din lemn.

Insa daca sotii refuza sa le asculte, atunci tinerele mirese ar trebui sa lase batele - cunoscute sub numele de ”mogri”, folosite de obicei pentru a bate rufele ude, pentru a elimina murdaria - ”sa vorbeasca”, a adaugat ministrul indian.

”Economiile sunt cheltuite pe bauturi alcoolice”

Gopal Bhargava a publicat pe contul lui de Facebook mai multe fotografii cu miresele care tineau in brate acele bate.
El a dezvaluit pentru AFP ca a devenit tot mai ingrijorat de numarul mare de femei din regiunile rurale ale Indiei care sufera abuzuri fizice din partea sotilor lor alcoolici.

”Femeile spun ca de fiecare data cand sotii lor se imbata, ei incep sa devina violenti. Economiile le sunt luate cu forta din casa si sunt cheltuite pe bauturi alcoolice”, a adaugat ministrul indian.

”Nu exista nicio intentie din partea noastra de le provoca pe femei sau de a le instiga la violenta, intrucat acea bata le-a fost oferita pentru a preveni violenta”, a mai spus el.

Gopal Bhargava, care face parte din partidul prim-ministrului Narendra Modi, Bharatiya Janata, a dezvaluit ca a lansat o comanda totala de 10.000 de bate din lemn.

Aproape 700 de mirese au primit aceste obiecte la ceremonia casatoriilor in masa ce a fost organizata weekendul trecut in orasul natal al oficialului indian, Garhakota.

Casatoriile in masa sunt organizate in India pentru a ajuta cuplurile cu venituri mici sa se casatoreasca fara sa mai fie nevoite sa plateasca pentru organizarea evenimentului.

Presa locala a sugerat insa ca aceasta ceremonie a fost organizata mai degraba pentru ca Gopal Bhargava sa obtina sprijinul comunitatii locale inainte de alegerile electorale statale de anul viitor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!