Susținători ai lui Navalnîi, printre care și medici, arestați în fața închisorii în care e deținut opozantul

Dată publicare: 06-04-2021 18:11
Dată actualizare: 06-04-2021 18:12


Navalnîi, închis în cel mai dur penitenciar din Rusia:

Susţinători ai lui Aleksei Navalnîi, printre care mai mulţi medici, au fost arestaţi marţi în faţa penitenciarului unde este deţinut.

Persoanele arestate au venit la închisoare să ceară informaţii despre starea de sănătate a disidentului, informează AFP.

Potrivit unei jurnaliste a agenţiei de presă franceze, militanta de opoziţie Anastasia Vasilieva, care este şi medicul personal al lui Navalnîi, se numără printre persoanele arestate şi urcate în dube ale poliţiei în faţa coloniei penitenciare nr.2 din Pokrov, situată la 100 de km est de Moscova.

Medici ruşi apropiaţi opozantului Aleksei Navalnîi, bolnav şi aflat în greva foamei, s-au deplasat marţi la colonia penitenciară unde acesta este încarcerat pentru a cere informaţii despre starea lui de sănătate, informa înainte de aceasta AFP.

În jur de şase medici s-au deplasat la colonia nr.2 din Pokrov, în condiţiile în care cu o zi înainte o mass-media apropiată Kremlinului a anunţat că "detractorul puterii" a fost transferat într-o unitate medicală.

Pe 31 martie, principalul opozant al Kremlinului a anunţat că nu va mai mânca pentru a protesta împotriva condiţiilor sale de detenţie, acuzând administraţia că îi refuză dreptul la îngrijire medicală şi că îl "torturează" prin privare de somn. Apoi, luni el a declarat pe reţelele sociale că are o tuse puternică şi febră, probleme care se adaugă durerilor acute de spate şi de picioare de care el se plânge de la sfârşitul lui martie.

Susţinătorii săi sunt cu atât mai îngrijoraţi cu cât opozantul a supravieţuit unei otrăviri, în august anul trecut, de care ei acuză Kremlinul.

Avocata lui Aleksei Navalnîi, Olga Mihailova, a declarat la postul de televiziune Dojd că în mai puţin de o săptămână clientul său a pierdut 5 kg.

Publicaţia Izvestia a relatat că Navalnîi a fost transferat la unitatea medicală, o informaţie care nu a fost confirmată de autorităţi.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO