SUA vs. Rusia. Plushenko, invins de Lysacek! A pierdut milionul de euro

patinatori

Patinatorul rus Evgheni Plushenko era cat pe ce sa obtina fabuloasa suma de la presedintele Medvedev, daca repeta figura din 2002 atunci cand a castigat aurul la J.O. si atingea un record absolut. Se multumeste insa acum "numai" cu argintul.

Dupa acest esec nu voi renunta. Trebuie sa mergem inainte.
Evgheni Plusenko
Dupa aflarea notelor pentru programul liber de la patinaj artistic masculin, elegant, Plusenko a declarat ca "poate adversarul meu avea mai multa nevoie de acea medalie decat mine".

"Am facut cel mai bun program liber din acest sezon. Si l-am facut in momentul cel mai important. Ma asteptam la o prestatie atat de curata inca de la inceputul sezonului. M-am simţit bine. Am incercat sa nu fiu euforic dupa sariturile reusite. Nu am mai patinat primul din ultima grupa de mult timp, insa acest lucru nu m-a afectat", a spus la randul sau Lysacek.

Surprinzator, publicatia USA Today scrie astazi ca arbitrii i-au furat aurul de sub nas lui Plushenko, in schimb ce The New York Times scrie ca rusul s-a clasificat microscopic in programul liber, iar Lysacek ar fi meritat inca de dupa acea proba sa fie numarul 1.

Duelul dintre cei doi s-a dat pe ritmuri de "Tango Amore" compus de prietenul lui Evgheni, Edwin Marton, si pe muzica lui Igor Stravinsky, pentru care Lysacek a studiat comportamentul pasarilor.

Citește și
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Ce nu stiai despre Plushenko si Lysacek

Evgheni Plushenko, in varsta de 27 de ani, este un impatit al masinilor de curse si a fost implicat intr-un accident rutier in care era sa-si piarda viata. Evgheni si-a cunoscut fosta sotie in timp ce era la volanul unei masini cu multi cai putere. A divortat in 2005.

S-a recasatorit, in 2006, cu Yana Rudkovskaya, producator la Eurovison. Ca sa va faceti o idee despre averea lui Evgheni, va spunem ca inelul actualei sotii a costat 100.000 de euro, iar Yana a purtat o coroana de diamant in valoare de 1,5 milioane de euro.

In Rusia, este considerat un adevarat idol, iar oamenii il striga pe strazi. Este unul dintre cei mai bogati sportivi rusi.

Plusenko a slabit doua kilograme in ziua concursului si a evoluat cu dureri musculare.

Este pentru prima data din 1988 cand nu castiga medalia de aur un patinator din Rusia.

Este o onoare sa devin campion olimpic in fata lui Evgheni Plusenko. El m-a inspirat atat de mult, m-a motivat atat de mult.
Evan Lysacek
Plusenko a mai luat medalia de argint in 2002 la Jocurile Olimpice, a fost de trei ori campion mondial, de sase ori campion european si de opt ori campion national al Rusiei.

Campionul olimpic, americanul  Evan Lysacek, a afirmat ca a realizat abia in timpul ceremoniei de premiere ca i s-a implinit un vis.

Evan este de origine italiana si s-a nascut la Chicago. Are 24 de ani. Iubita sa este patinatoarea americana Tanith Belbin.

Podiumul de la Vancouver, la masculin

Locul 1 - Lysacek :  257.67 puncte

Locul 2 - Plusenko: 256.36 puncte

Locul 3 - Takahashi 247.23 puncte.

Elvetianul Stephane Lambiel, dublu campion mondial si medaliat cu argint la Olimpiada de la Torino in 2006, s-a clasat pe locul cinci, cu 84.63 puncte, in timp ce francezul Brian Joubert, campion european si mondial, se afla pe pozitia a 18-a, cu 68.00 puncte.

Citeste mai multe despre Jocurile Olimpice de la Vancouver pe www.sport.ro!
 

Articol recomandat de sport.ro
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
Citește și...
Vezi care sunt sportivii cu cele mai mari castiguri la Olimpiada de Iarna
Vezi care sunt sportivii cu cele mai mari castiguri la Olimpiada de Iarna

Americanul Shaun White si sud-coreeanca Kim Yu-Na sunt primii pe lista alcatuita de revista Forbes cu venituri din premii de numai cateva zeci de mii de dolari, compensate insa cu varf si indesat de castigurile de milioane de dolari din publicitate.

Recomandări
VIDEO. Moment extrem de bizar, ”silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, ”silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea
Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, salută pachetul de ajutor din partea SUA în valoare de 61 miliarde de dolari.

 

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.