Privirea ucigatoare pe care Obama i-a aruncat-o lui Putin. SUA si Rusia nu au reusit sa ajunga la un acord privind Siria

Ultima actualizare: 08-09-2016 06:59

Statele Unite si Rusia nu au reusit luni sa ajunga la un acord privind Siria in cadrul negocierilor in marja summitului G20 de la Hangzhou, in estul Chinei, din cauza divergentelor persistente, a precizat un diplomat american, potrivit AFP.

Luni dimineata, Casa Alba a anuntat ca Vladimir Putin si Barack Obama au avut o intrevedere in China.

Noile discutii care au avut loc luni intre secretarul de stat american John Kerry si ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-au incheiat fara sa se ajunga la un acord, a precizat diplomatul.

Daca Putin a fost surprins zambind in timpul intalnirii, presedintele american nu a fost la fel de prietenos. Fotografii au reusit sa surprinda  o privire ucigatoare pe care Barack Obama i-a aruncat-o lui Putin in momentul intalnirii celor doi, care s-a incheiat fara un acord privind situatia din Siria.

Duminica, Washingtonul a acuzat Moscova ca "a dat inapoi" in privinta anumitor puncte din negocieri, facand imposibil pentru moment un acord de cooperare intre cele doua mari puteri.

Moscova si Washingtonul, care efectueaza separat atacuri asupra jihadistilor in Siria, sunt in dezacord in special in privinta a ceea ce ar trebui sa se intample cu presedintele sirian Bashar al-Assad, in contextul in care regimul de la Damasc continua sa atace opozitia siriana cu sprijin rus, un alt mar al discordiei cu SUA.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO