Strănepoata lui George Floyd, împușcată chiar de Anul Nou. Copila de patru ani a fost rănită într-un atac asupra locuinței

Ultima actualizare: 05-01-2022 10:51
George Floyd
Getty

Strănepoata lui George Floyd a fost împușcată în timpul unui atac armat asupra locuinței familiei. Fata în vârstă de patru ani se afla în pat, și a fost nimerită de un glonț. Copila a fost operată de urgență.

Poliția a stabilit că persoane necunoscute au deschis focul asupra casei din Texas în care locuiește familia lui George Floyd, dar deocamdată nu se știe nici măcar câte persoane au participat la atacul produs chiar de Anul Nou, sâmbătă.

Arianna, în vârstă de patru ani, a fost nimerită de glonț chiar în timp ce dormea. Medicii au băgat-o imediat în operație și se așteaptă să se recupereze rapid. Proiectilul i-a atins un plămân, relatează ABCnews, preluat de cotidianul The Sun. Patru adulți și doi copii se aflau în interiorul locuinței din Houston, la momentul când au avut loc împușcăturile.

Arianna dormea în patul ei când a fost nimerită, a povestit, printre lacrimi, tatăl fetei. „S-a ridicat și a zis, tati, am fost împușcată”. Copila speră să își poată îndeplini visul de fi dansatoare sau majoretă, a mai spus tatăl acesteia.

Fetița participase la mai multe proteste la sfârșitul anului trecut, în onoarea unchiului său, ucis de polițiști. Oamenii legii cred că atacul nu a fost întâmplător și locuința familiei a fost vizată.

Fostul ofiţer de poliţie Derek Chauvin a fost condamnat vineri la Minneapolis (Minnesota, SUA) la 22 de ani şi jumătate de închisoare pentru uciderea afro-americanului George Floyd în mai 2020.

Moartea violentă a lui Floyd, pe 25 mai 2020, în timpul unei operaţiuni a poliţiei din Minneapolis, a stârnit un val de proteste şi revolte rasiale în SUA, nemaiîntâlnit de la asasinarea lui Martin Luther King, la sfârşitul anilor 1960.

Înregistrările video ale operaţiunii poliţiei, realizate de martori, au arătat modul în care Chauvin şi încă trei poliţişti l-au ținut pe George Floyd, care nu era înarmat, la pământ.

Chauvin şi-a apăsat genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de nouă minute, în timp ce acesta spunea „Nu pot să respir”. Floyd şi-a pierdut cunoştinţa şi a murit.

Ofiţerii îl arestaseră sub suspiciunea că a plătit un pachet de ţigări cu o bancnotă falsă de 20 de dolari.

Avocatul acuzatului, Eric Nelson, a insistat că acesta nu a făcut decât să urmeze procedurile standard ale poliţiei şi că moartea lui George Floyd s-a datorat unor probleme de sănătate combinate cu consumul de droguri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO