Soția lui Aleksei Navalnîi, reținută în timpul protestelor. FOTO cu aceasta din duba poliției

23-01-2021 14:48


Yulia Navalny

Poliţia rusă a reţinut-o sâmbătă pe Iulia Navalnîi, soţia principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, la un protest care are loc la Moscova, după cum a anunţat chiar ea pe contul de Instagram, dintr-o dubă a poliţiei.

Potrivit agenţiei de presă britanice, care citează organizaţia neguvernamentală OVD-Info, ce ţine evidenţa numărului de arestări la proteste, poliţia rusă a reţinut 863 de persoane la mitingurile pro-Navalnîi din întreaga Rusie.

"Scuzaţi calitatea proastă (a fotografiei), lumina este proastă în duba poliţiei", a scris Iulia pe pagina ei de Instagram, postând un selfie făcut din interiorul vehiculului de poliţie.

Mai multe detalii despre protestele pro-Navalnîi izbucnite în Rusia sunt disponibile aici.

Apelul lansat de Navalnîi

 

Navalnîi le-a cerut susţinătorilor săi să protesteze sâmbătă în întreaga ţară, relatează Agerpres.

El a fost arestat săptămâna trecută la punctul pentru controlul paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, după ce a revenit de la Berlin, unde fusese spitalizat din august anul trecut din cauza otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok.

Disidentul rus se află acum în arest preventiv, în aşteptarea mai multor proceduri judiciare care îl vizează.

Printre altele, autorităţile ruse au comunicat că el ar putea fi considerat vinovat de încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată în urma unei condamnări cu suspendare din 2014.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO