Situație inedită în Belgia: Mașinile poliției, prea vechi și poluante pentru a mai putea circula


Ultimul update: Vineri 10 Ianuarie 2020 19:59
Data publicarii: Vineri 10 Ianuarie 2020 19:51
Categorie: Stiri externe
Masini de politie din Belgia

Poliţia federală belgiană deţine numeroase vehicule care sunt prea poluante pentru a circula prin Bruxelles, Anvers sau Gent, însă bugetul său nu este suficient pentru a le înlocui, relatează radio-televiziunea belgiană RTBF.

De la 1 ianuarie 2020, vehiculele diesel Euro 3 nu mai pot circula prin Bruxelles. După data de 1 aprilie, proprietarii de vehicule poluante riscă o amendă de 350 de euro la fiecare trei luni. Sancţiunile nu se aplică însă vehiculelor utilizate în situaţii de urgenţă sau în operaţiuni de salvare de către poliţie, pompieri, armată şi protecţie civilă. Acestea au dreptul la o derogare, evitând plata amenzii.

Poliţia federală, al cărui parc auto de câteva mii de vehicule este în prezent îmbătrânit, deţine numeroase maşini care nu mai sunt admise în LEZ (Low Emission Zone, Zona de Emisii Scăzute) din Bruxelles. "Ele nu sunt înlocuite din cauza situaţiei bugetare foarte precare a poliţiei federale", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Regis Kalut. "Nu cerem nimic mai mult decât să fim în ordine. Membrii personalului fac efortul în viaţa privată, de ce nu şi vehiculele de serviciu?", a mai spus el.

Între timp, poliţia federală îşi relochează în mod strategic vehiculele. "Am solicitat o derogare pentru autovehiculele care au dreptul la aceasta. Celelalte, fie evităm să le utilizăm, fie le redirecţionăm către servicii implementate în afara Bruxelles, Gent sau Anvers. Acest lucru nu reuşeşte să le înlocuiască aşa cum ne-am dori", a mai spus Regis Kalut.

Chiar dacă poliţia federală ar putea obţine bugetul necesar în prezent pentru a-şi înnoi flota, ar fi nevoie de cel puţin un an, un an şi jumătate, înainte să primească primul vehicul, având în vedere că procesul de achiziţie publică este foarte reglementat şi necesită mult timp.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33