Șeful ONU spune că întâlnirea sa cu Vladimir Putin a fost "foarte utilă". Cum crede că se va încheia războiul din Ucraina

Ultima actualizare: 28-04-2022 07:57
vladimir putin, antonio guterres
Getty

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a oferit detalii despre întâlnirea sa cu președintele rus Vladimir Putin, de la Moscova.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

În cadrul întâlnirii sale față în față cu președintele rus Vladimir Putin, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că mesajul său a rămas neschimbat de la începutul conflictului: Invazia rusă este o încălcare a Cartei ONU și trebuie să se încheie cât mai repede posibil.

Secretarul general a declarat pentru Anderson Cooper de la CNN că și-a exprimat îngrijorarea cu privire la încălcarea dreptului internațional, a legislației privind drepturile omului și la "posibilitatea unor crime de război".

"Războiul nu se va încheia cu întâlniri. Războiul se va încheia atunci când Federația Rusă va decide să îl încheie și când va exista - după o încetare a focului - posibilitatea unui acord politic serios. Putem avea toate întâlnirile, dar nu asta va pune capăt războiului", a spus Guterres, potrivit CNN.

Putin, de acord „în pricipiu” cu evacuarea civililor din Mariupol

În timpul întâlnirii cu Putin, Guterres a declarat că a discutat despre evacuarea civililor din oțelăria încercuită în orașul portuar Mariupol din sudul țării.

Secretarul general al ONU a spus că Putin a fost de acord "în principiu" cu privire la evacuarea civililor și că au loc discuții între oficialii ONU și Ministerul rus al Apărării pentru a pune la punct detaliile.

"Suntem, de asemenea, în contact cu guvernul Ucrainei pentru a vedea dacă putem avea o situație în care nimeni nu poate da vina pe cealaltă parte pentru că lucrurile nu se întâmplă", a spus Guterres.

Mai mult, Antonio Guterres este așteptat să se întâlnească joi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO