STIRI EXTERNE PE SCURT. Intalnire Kerry-Lavrov la Geneva; Printul William face o vizita in China

Ultima actualizare: 06-03-2015 07:27
John Kerry

Secretarul american de stat John Kerry si omologul sau rus Serghei Lavrov au discutat la Geneva timp de 80 de minute despre criza ucraineana, al carei bilant a depasit deja 6.000 de morti.

Negocieri pentru Ucraina

Intalnirea Kerry-Lavrov s-a derulat intr-o atmosfera tensionata. Recent, seful diplomatiei americane i-a acuzat pe rusi ca "il mint cu nerusinare privindu-l in ochi", cu privire la luptele din estul Ucrainei.

Daca pe teren pare sa se fi instalat o relativa acalmie, exista temeri cu privire la soarta orasului Mariopol, un port strategic la Marea Azov. Armata ucraineana a sesizat o concentrare de trupe ale rebelilor intr-acolo precum si survol cu drone.

Printul William face o vizita in China

Printul William, al treilea in ordinea succesiunii la tronul britanic, s-a intalnit astazi cu presedintele Chinei si a vizitat Orasul Interzis, fostul palat imperial al dinastilor Ming si Qing. Este prima vizita in China a unui membru al familie regale britanice din ultimii 29 de ani.

In 1986, sotul reginei Elisabeta a II-a a facut acolo o gafa celebra. El i-a avertizat pe cativa tineri britanici, veniti la studii in China: "Daca mai stati mult pe-aici o sa va alegeti toti cu ochii migdalati".

Amenda pentru insensibilitate

Iar un barbat din Turcia a fost amendat pentru ca i-a spus sotiei "nu te iubesc". Magistratul care judeca divortul a echivalat declaratia cu o forma de violenta emotionala. Cei doi soti care se despart incearca sa obtina compensatii pentru insultele pe care si le-au adresat in cursul mariajului.

Un tribunal a decis initial ca amandoi au fost insensibili. Insa, la apel, Curtea Suprema a apreciat ca remarca barbatului, referitoare la faptul ca nu isi iubeste sotia, a comis un rau ireparabil.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO