Sarkozy, luat la suturi pentru expulzarea romilor, se cearta cu europenii

Ultima actualizare: 01-11-2012 15:16

"Sa-i ia doamna Reding pe romi in tara sa natala, Luxemburg." Asa i-a raspuns presedintele francez Nicolas Sarkozy, comisarului european pentru Justitie si Drepturile Omului, Viviane Reding. Ea a cerut miercuri stoparea imediata a expulzarilor.

Insa bravada lui Sarkozy este pusa in umbra de gafa monumentala a ministrului francez de Interne.

Acesta a trimis in teritoriu o circulara prin care cerea explicit distrugerea taberelor de romi. Asa ca acum administratia Sarkozy este sub un adevarat asediu al criticilor.

Fata in fata cu circulara incriminatoare, ministrul francez al Imigratiei si-a sustinut public inocenta. El a declarat ca nu stie nimic de acest document.

Intrebat ce crede totusi despre aceasta circulara, ministrul a mers pe cartea filozofiei: "Eu unul ma simt in deplina armonie cu cadrul juridic pe care vi l-am descris si care este singurul care ma obliga", a spus Eric Besson, ministrul francez al Imigratiei.

Cu toate acestea, in Parlamentul European situatia se vede altfel. Europarlamentarii cred ca guvernul francez a mintit, iar expulzarile trebuie oprite.

Cat despre presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Baroso, a declarat ca sustine pozitia comisarului Vivianei Reding, insa respinge paralela facuta de aceasta cu deportarile din cel de-al doilea razboi mondial.

Aparent indiferent la opinia Comisiei, presedintele Nicholas Sarkozy i-a sugerat comisarului european Viviane Reding sa-i ia pe romi in tara sa, Luxemburg.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO