Rudele victimelor zborului MH17 fortate sa inchida cartelele de mobil si cardurile bancare din cauza rebelilor pro-rusi

Ultima actualizare: 27-07-2014 07:54
Mh17

Sotia unui pilot sud african, ucis in urma tragediei aviatice din estul Ucrainei, s-a vazut obligata sa anuleze cardurile sotului ei, deoarece ar fi fost folosite de separatistii pro-rusi, relateaza Daily Mail.

Potrivit publicatiei britanice Daily Mail, rebelii pro-rusi din estul Ucrainei ar folosit cardurile si telefoanele victimelor, furate de la locul tragediei. 298 de oameni si-au pierdut viata dupa ce un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborat joi in estul Ucrainei, intr-o zona controlata de separatistii prorusi.

Reine Dalziel, sotia unei victime a zborului MH17, a marturisit ca a inchis cardurile sotului ei deoarece aceastea ar fi fost folosite. "Nu au pic de respect fata de victime", a acuzat fratele victimei. 

Nu este singura acuzatie dura care planeaza asupra rebelilor pro-rusi. Cativa parinti care au apelat telefoanele copiilor, ucisi in accident, au trait un soc cand au auzit la celalalt capat voci rusesti raspunzand la telefon, mai precizeaza sursa citata.

Acuzatiile vin in contextul in care specialistii sustin in presa occidentala ca locul tragediei aviatice din Ucraina a fost alterat de catre militantii pro-rusi si multe probe au fost compromise, dupa ce au fost taiate bucati din fuselaj.

Imaginile in care rebelii pro-rusi controlau bagajele victimelor au fost aspru criticate in presa internationala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO