Românul condamnat pentru fraudă în UK, care ”își bate joc de autorități”. Ce a făcut după fuga din țară

Ultima actualizare: 12-03-2018 15:58
Alexandru Șovu, fraude bancomate
Pro TV

Alexandru Șovu, un român de 39 de ani, condamnat în Marea Britanie la 11 ani de închisoare pentru fraudarea bancomatelor cu 3 milioane de lire sterline, este de negăsit de către autorități.

Anchetatorii britanici spun că românul, care i-a speriat pe englezi cu talentul său și care au dobândit teama de a folosi bancomate, își bate joc de autorități. Șovu a fugit din Marea Britanie după ce a fost eliberat pe cauțiune și se crede că ar putea fi în România sau în China, dar, în acest timp, și-a continuat cu succes activitățile iegale, relatează Daily Mail.

Potrivit sursei citate, site-ul său - cardreaderfactory.com - a fost activ, iar prin intermediul acestuia românul Șovu și-a continuat afacerea. În acest moment, site-ul este din nou închis.

Șovu a primit 11 ani de închisoare, fiind judecat în lipsă la Curtea Coroanei din Blackfriars. Porivit anchetatorilor, Șovu, alături de complicii săi, vindea dispozitive pentru citirea cardurilor bancare în toată lumea. Astfel, infractorii din New York, Jamaica, Cambodgia, Vietnam, Thailanda, Ghana și Filipine erau aprovizionați prin intermediul Internetului.

Paguba produsă de Șovu și compania a fost de trei milioane de lire sterline.

Anca Fuioaga, de 37 de ani, care a lucrat ca ”reprezentant britanic” al lui Sovu, a fost, de asemenea, condamnată la 30 de luni de închisoare, pentru conspirație la producerea și furnizarea de articole pentru a fi utilizate la fraudă și la transferul de proprietate.

Judecătorul Rajeev Shetty a spus despre Șovu: ”A arătat o aroganță uluitoare și și-a bătut joc de lege și ordine. Operațiunea s-a extins în întreaga lume. În locuri precum New York și Noua Zeelandă. Fiecare dintre dispozitivele pe care le-a folosit a fost capabil să stocheze 30.000 de detalii despre utilizatorul cardului”.

Anterior, judecătorul Shetty le-a spus juraților: ”Știu că eu unul că nu voi mai folosi niciodată un bancomat cu încredere”.

Sovu a sosit în Marea Britanie în 2008, având o diplomă în programare calculatoare. El a avut un loc de muncă la o firmă de software, dar a fost concediat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO