Romanca ucisa pe o trecere de pietoni din Italia salveaza, dupa moarte, 4 vieti. Matusa fetei: "Va trai prin alte persoane"

Ultima actualizare: 29-01-2015 00:04

Parintii tinerei care avea doar 21 de ani au fost de acord ca organele ei sa fie prelevate si donate.

Interventiile chirurgicale au fost facute duminica noapte, intr-un spital din Belluno. In timp ce familiile primitorilor trag sperante, la Galati, apropiatii o asteapta pe Gabriela in sicriu.

Gabriela a fost transportata in coma la spital, dupa ce un sofer grabit a spulberat-o pe o trecere de pietoni si si-a vazut de drum. Dupa doua zile, medicii au declarat-o in moarte clinica, pentru ca nu mai avea niciun fel de activitate cerebrala. In aceste conditii, cei din familie au acceptat ca organele ei sa fie donate.

"(Mama ei n.r.) a venit sambata pe la 14:30, imaginati-va, nu e simplu, fusese informata de conditiile fetei, se astepta sa fie ranita, nu moarta, imaginati-va disperarea femeii. I-am explicat ca oricum decidea, eu trebuia sa o detasez de ventilator, ca era un cadavru, nu un pacient de ingrijit. Mi-a dat un raspuns emotionant: 'Eu stiu ca fiica mea voia sa traiasca si stiu ca astfel vor trai altii', deci a autorizat prelevarea", a spus dr. Franko Stetka, medicul care a prelevat organele.

Ficatul a fost impartit in doua si deja un bebelus de 7 luni din Bergamo a fost salvat. Un rinichi a ajuns la Milano, iar celalalt la Verona, la niste pacienti care se rugau pentru o minune.

"A fost conectata la aparate pentru donarea de organe. Au fost parintii de acord sa doneze organele. Si a salvat patru vieti. Traiesc patru oameni, dar nu traieste ea", a spus Iordache Chiosac, unchiul fetei.

"Ne bucuram. Ca i-a placut viata. Si ea va trai, va trai, eu stiu ca ea va trai prin alte persoane"
, a spus Mariana Palade, matusa victimei.

Gabriela era de 3 ani in Italia. Lucra ca barmanita intr-un local din Cortina d'Ampezzo. Accidentul s-a petrecut in momentul in care fata de 21 de ani se intorcea de la serviciu. Gabriela fusese acasa, la Galati, in octombrie. A plecat atunci cu inima grea, pentru ca-si lasa bunicul bolnav. Acum batranul este cel care va purta doliu pentru ea.

"Pacat de tineretea ei, c-o fost o fata... Tot satul, tot tineretul o adora si-o compatimeste"
, a spus Maria Chiosac, bunica fetei.

Soferul care a accidentat-o pe Gabriela si a fugit ca un las este instructor de schi. Barbatul este cercetat penal pentru ucidere din culpa. El sustine ca nu-si aminteste sa fi lovit pe cineva.

"Rog politia romana si cei de acolo sa tina cont de ce spun eu: sa nu se lase dusi ca a fost o intamplare. Eu refuz sa cred. Acolo este un oras turistic, nu se circula cu viteza mare", este apelul Marianei Palade, matusa.

Intreaga Italie elogiaza gestul familiei Gabrielei, care a fost de acord cu prelevarea de organe. Intre timp, politistii vor sa afle daca fata mai avea sanse in cazul in care vinovatul ar fi chemat imediat o ambulanta. Gabriela a fost gasita de un trecator care a cerut ajutor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO