Român din Marea Britanie, atacat în maşină de un bărbat înarmat. Acum o săptămână, un taximetrist român a fost ucis astfel

22-02-2021 18:16


Un incident înfiorător a avut loc în Marea Britanie, iar victima este, din nou, un român.

După ce săptămâna trecută, un taximetrist de 37 de ani, din România, a fost ucis pe străzile Londrei, acum, un alt conațional a fost atacat în mașină de un individ înarmat.

Secvențele sângeroase au fost suprinse de camerele de supraveghere. Marea Britanie se confruntă în această perioadă cu o creștere alarmantă a infracțiunilor violente, care îi vizează, în special, pe imigranți.

Dezbrăcat de la brâu în sus, agresorul s-a năpustit ca turbat asupra românului. A profitat de faptul că geamul din dreptul șoferului era lăsat și l-a lovit pe om de două ori. În mână avea o armă albă.

Atacul a avut loc într-un cartier din Luton, la 50 de kilometri de Londra. Era trecut de ora cinci după-amiaza. Românul tocmai ajunsese acasă de la serviciu.

În imaginile suprinse de o cameră de supraveghere se vede cum între victimă și agresor are loc, mai întâi, un schimb de replici, apoi, românul încearcă să se îndepărteze cu mașina, dar individul cu bustul tatuat se năpustește asupra lui și îl lovește.

Român: „Mi-a cerut bani. I-am spus că n-am. S-a retras câțiva pași înapoi, a alergat după acea mașină, care era parcată vizavi de a mea, după care a recurs la acest gest direct, fără să stea pe gânduri, fără să se gândească. Prima oară m-am ferit, am fost lovit cu mânerul cuțitului în coaste."

Rănit la brațul drept, românul a coborât prin portiera din stânga a mașinii. Doar așa a reușit să se salveze. Agresorul a vrut apoi să îi fure autoturismul.

Român: „A pus mâna pe schimbător, a observat că e automată și cred că nu a știut ce să facă. A coborât din mașină. Tot avea cuțitul în mână."

Poliția a ajuns în zonă la opt minute după atac. Deși anchetatorii au folosit câini de urmă și elicoptere care să îl prindă pe agresor, individul a reușit să fugă. Românul a cerut protecția forțelor de ordine. Îi este teamă. Acum nici o săptămână un taximetrist român, Gabriel Bringye, de 37 de ani, a fost înjunghiat mortal în nordul Londrei. Un adolescent de 15 ani a fost arestat drept principal suspect în această crimă.

Gabriel Bringye urma să se căsătorească anul acesta cu logodnica lui, Mara.

26.000 de lire sterline s-au strâns pe internet pentru ca trupul lui să fie adus acasă, în România.

În Marea Britanie infracționalitatea a crescut îngrijorător în ultimele luni.

Doar în Londra, de la începutul anului, au fost uciși 15 oameni.
Mulți erau cetățeni străini, după cum arată datele poliției metropolitane.

Deși oficialii să feresc să vorbească de atacuri rasiste, unii dintre românii de acolo spun că le este frică să mai iasă neînsoțiți din casă după lăsarea întunericului.

Anca Vrabie, româncă din Marea Britanie: „Foarte multe grupuri de tineri în parc care se droghează. Cam în fiecare săptămână aud poliția în zonă, elicoptere. Mă îngrijorează atunci când ies pe stradă."

Monica Micloș, președinte Asociația ROCAS: „Pe baza pandemiei, pe baza BREXIT-ului, se câștigă din ce în ce mai puțin, unele locuri s-au pierdut, locuri de muncă. Crimininalitatea a crescut."

Politia metropolitană a cerut ajutorul populației să îl captureze pe agresorul românului înjunghiat în orașul Luton. La fel ca în cazul taximetristului ucis, anchetatorii s-au ferit să facă publice motivele atacului.


VIDEO PROTVPLUS.RO