Reuters: Pentagonul are informatii ca Rusia a inceput misiuni cu drone in Siria. Ce baza aeriana ar folosi Kremlinul

Ultima actualizare: 24-09-2015 07:07
Latakia, fotografie aeriana

Moscova ar fi lansat prima sa operatiune aeriana in aceasta tara, unde sprijina regimul presedintelui al-Assad.

Sub protectia anonimatului, doi oficiali americani au declarat agentiei Reuters ca Rusia a inceput sa desfasoare misiuni de supraveghere cu drone in Siria, in contextul in care Kremlinul isi intareste constant prezenta militara in aceasta tara. Sursele citate nu au putut da mai multe detalii despre dronele implicate in operatiune iar Pentagonul nu a comentat oficial informatia.

Astfel de misiuni ar urma sa reduca riscurile pe care le implica raidurile aeriene cu avioane de lupta. Oficial, doar coalitia anti-ISIS condusa de americani desfasoara astfel de raiduri, insa in ultimele zile oficialii americani au inceput sa vorbeasca si despre prezenta unor aparate de lupta rusesti pe teritoriul Siriei. Acestea ar fi fost observate pe un aerodrom de langa Latakia, controlat de fortele presedintelui al-Assad, ce ar urma sa fie folosita si pentru misiunile desfasurate de drone.

Potrivit Casei Albe, rusii au largit recent pista de pe acest aerodrom si au instalat sisteme de control aerian si elemente de aparare antiaeriana. De asemenea, sapte tancuri de lupta T-90 au fost desfasurate de catre rusi pe acest aerodrom, precum si piese de artilerie si circa 200 de puscasi marini, adauga Washingtonul.

In total, militarii rusi se afla in prezent in sase locuri diferite din Siria, inclusiv la Damasc. Ajutorul rusesc poate ca a inceput sa dea rezultate. Fortele guvernamentale siriene au inceput sa utilizeze la sol si in aer arme 'foarte precise' furnizate de Rusia. Potrivit unor informatii neconfirmate oficial, atacurile aviatiei siriene sunt de acum mai puternice si mai precise decat in trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO