Referendum in Noua Zeelanda pentru alegerea unui nou steag. Cum arata drapelul castigator: FOTO


Ultimul update: Luni 14 Decembrie 2015 07:02
Data publicarii: Vineri 11 Decembrie 2015 09:21
Categorie: Stiri externe
drapel Noua Zeelanda

Noua Zeelanda organizeaza vineri un referendum pentru ca populatia sa decida cum va arata noul steag al tarii, relateaza The Guardian.
 

UPDATE: Rezultatele partiale facute publice de Comisia electorala arata ca populatia s-a pronuntat in favoarea primei variante propuse, adica drapelul cu feriga, colorat in alb, negru si albastru. Al doilea loc a fost ocupat de al doilea model propus de Kyle Lockwood.

Ideea a fost inaintata de guvern cu sapte luni in urma. Peste 10.300 de noi modele au fost analizate, iar lista a fost restransa la 40 de modele, apoi doar patru. Un al cincilea design a fost adaugat pe lista, la presiunile populatiei.

Comisia electorala va anunta astazi rezultatele preliminare ale referendumului, in care neo-zeelandezilor li s-a cerut sa ordoneze cele cinci steaguri in ordinea preferintelor.

Procesul de schimbare a steagului nu este nici pe departe aproape de final. Drapelul care va iesi castigator va concura impotriva celui actual, intr-un nou referendum organizat anul viitor, in martie.

Iata care sunt cele 5 modele:

1. Feriga argintie (cu alb, albastru si negru), design semnat Kyle Lockwood

2. Feriga argintie (cu alb, albastru si rosu), design semnat Kyle Lockwood

3. Koru, design de Andrew Fyfe

4. Feriga argintie (alb si negru), design de Alofi Kanter

5. Varful rosu, design de Aaron Dustin

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO