Reacția jihadiștilor ISIS după ce liderul lor, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit în Siria. VIDEO

Ultima actualizare: 27-10-2019 16:20
siria al-baghdadi
AFP

O grupare jihadistă care deţine controlul asupra unei zone din nord-vestul Siriei a blocat duminică accesul în locul în care s-a desfăşurat o operaţiune americană împotriva liderului ISIS.

UPDATE - Jihadiștii au anunțat, duminică, prin intermediul agenției de presă a Statului Islamic, cine este noul lider al grupării Stat Islamic.

Potrivit AMAQ, Abdullah Qardash, un cetățean irakian în vârstă de 40 de ani, va fi noul lider al grupării Stat Islamic.

Qardash este considerat strategul din spatele mai multor atentate revendicate de ISIS. 

Combatanţi din cadrul grupării Hayat Tahrir al-Sham (HTS), o fostă aripă siriană a Al-Qaida, au ocupat poziţii duminică dimineaţa în jurul unei case în ruină, în mijlocul unor măslini, în satul Barisha, în apropiere de frontiera turcă.

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), comandouri americane au fost aduse cu elicopterul şi debarcate în noaptea de sâmbătă spre duminică în vederea unei ”operaţiuni vizând lideri de rang înalt SI”.

Cel puţin nouă persoane au fost ucise în atac, care a durat mai bine de două ore, a precizat ONG-ul, care dispune de o vastă reţea pe teren.

Presa americană a dezvăluit că liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi a fost ţinta unei operaţiuni militare nocturne a Statelor Unite, în nord-vestul Siriei, în cursul căreia acesta ar fi fost ucis.

Câţiva jurnalişti s-au putut apropia o scurtă perioadă de timp de ruinele acestei case de la Barisha, în întregime distrusă în atac. Escavatoare îndepărtau molozul.

Satul se află într-o zonă apropiată de frontiera cu Turcia, în care combatanţi jihadişti au reuşit să menţină o prezenţă, în pofida înfrângerii teritoriale a SI de către coaliţia internaţională la începutul anului, scrie News.ro.

ISIS şi gruparea Al-Qaida sunt rivale de ani de zile în Războiul din Siria.

Combatanţi din cadrul Hurras al-Din, un grup jihadist extremist, sunt de asemenea prezenţi în zona presupuselor atacuri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO