Rasturnare de situatie. Zaur Dadaiev, principalul suspect in cazul asasinarii lui Boris Nemtov, spune ca are alibi

Ultima actualizare: 20-03-2015 07:08
Zaur Dadaiev

Principalul suspect in cazul asasinarii lui Boris Nemtov, Zaur Dadaiev, a spus luni ca are alibi, negand implicarea sa in uciderea opozantului rus, relateaza BBC News Online.

Zaur Dadaiev se afla intr-un alt loc in momentul asasinarii lui Boris Nemtov, a anuntat pentru presa rusa avocatul sau Ivan Gherasimov.

Alibiul potrivit caruia Dadaiev se afla intr-un alt loc in momentul comiterii crimei trebuie confirmat, a precizat Gherasimov pentru agentia rusa Tass.

Anterior, Tamerlan Eskerhanov, un alt suspect in cazul asasinarii principalului opozant rus, a declarat in fata instantei ca nu este implicat in comiterea acestei crime, precizand ca are alibi.

Boris Nemtov, in varsta de 55 de ani, unul dintre cei mai vehementi critici ai presedintelui rus Vladimir Putin, a fost impuscat mortal pe 27 februarie, in timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duritkaia, in varsta de 23 de ani.

Putin a condamnat public asasinatul si a promis ca cei vinovati vor fi adusi in fata justitiei. Cinci ceceni - Ramzan Bahaiev, Tamerlan Eskerhanov, Sagit Gubasev, Anzor Gubasev si Zaur Dadaiev - au fost retinuti de autoritatile ruse sub suspiciunea de implicare in asasinarea lui Boris Nemtov.

Dadaiev si-a recunoscut initial implicarea in aceasta crima, dupa care si-a retras marturia, afirmand ca a fost facuta sub amenintare.

Aliatii lui Nemtov nu au incredere in ancheta oficiala si considera ca acuzarea islamistilor ceceni are ca scop sa inlature suspiciunile de la Putin, cercul sau de apropiati sau de la serviciile de securitate.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO