Bătăi de stradă în Franța de 1 Mai. Polițiștii, atacați de tineri mascați. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 01 Mai 2019 23:46
Data publicarii: Miercuri 01 Mai 2019 15:50
Categorie: Stiri externe

Poliţia franceză a lansat miercuri gaze lacrimogene în centrul Parisului pentru a stăvili avansul demonstranţilor, care aveau chipurile acoperite cu măşti negre.

Sute de susţinători ai unui aşa-zis ''Frexit'', ieşirea Franţei din Uniunea Europeană, au manifestat miercuri la Paris pentru a denunţa ''tirania'' Bruxelles-ului şi au cerut ''destituirea'' preşedintelui ţării Emmanuel Macron, relatează AFP.

''Toate alegerile (francezilor) au fost de fapt deja decise de Comisia Europeană înainte ca ei să voteze'', a afirmat François Asselineau, fost candidat la preşedinţie care doreşte ieşirea Franţei din UE şi din zona euro şi a cărui listă în alegerile europene este creditată cu 1% din intenţiile de vot.

Militanţi ai Uniunii Populare Republicane (UPR) - prezidată de Asselineau - urmau să deschidă la încheierea paradei cătuşe, ''simboluri ale aservirii Franţei'' directivelor UE, în vederea "unei reveniri la suveranitate".

"Deciziile se iau în altă parte decât la Elysee. Acestea sunt luate la Bruxelles. Şi că votăm cu dreapta sau cu stânga, avem întotdeauna aceleaşi politici'', a afirmat o manifestantă Isabella, 58 de ani, purtând un tricou cu mesajul ''Euro ucide''.

Confruntări între forţele de ordine şi protestatari au avut loc miercuri la Paris la încheierea paradei organizate cu prilejul zilei de 1 Mai, fiind înregistrate şi acte de vandalism.

Peste 200 de persoane au fost reţinute de poliţie, potrivit unui raport provizoriu al parchetului din Paris.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

6 turiști din Franța au decis să își petreacă vacanța la Mamaia. Ce i-a impresionat
Emmanuel Macron a venit cu ”soluții”, după protestele violente. Promisiunile președintelui
FULLSCREEN
Bătăi de stradă în Franța de 1 Mai. Polițiștii, atacați de tineri mascați. VIDEO
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO