Cum a reușit un proxenet român să fugă de justiția din Marea Britanie 5 ani

Dată publicare: 01-05-2019 15:21
Dată actualizare: 01-05-2019 15:26


Florin Radu

Un român urmărit de justiția din Marea Britanie, care a fost fugar timp de 5 ani după ce și-a tăiat brățara electronică, a fost prins într-un final și dus la închisoare, unde își va petrece următorii șapte ani și jumătate.

În 2014, Florin Radu, 33 de ani, urma să fie judecat pentru trafic de persoane și agresiune, după ce a forțat o tânără, tot româncă, să lucreze ca sclavă sexuală în Marea Britanie. Bărbatul îi promisese tinerei un loc de muncă la un restaurant, însă, ajunsă în Marea Britanie, a fost obligată să se prostitueze, relatează Daily Mail.

Tânăra a reușit să ”evadeze” de la traficant în noiembrie 2013 și a oprit o mașină de poliție, în Oldham.

Traficantul a fost arestat în martie 2014, pe aeroport, înainte să să se îmbarce într-un avion cu destinația România. A fost eliberat însă pe cauțiune, cu condiția să poarte o brățară electronică. În decembrie 2014, românul și-a tăiat brățara electronică și a reușit să fugă din Marea Britanie, întorcându-se în România.

În 2015, un juriu din Manchester l-a condamnat în lipsă pentru agresiune, trafic și exploatare sexuală. Bărbatul s-a bucurat de libertate în România până în luna aprilie, când a fost reținut în baza unui mandat european de arestare și extrădat în Marea Britanie.

În fața instanței, românul a susținut că a fugit în țara natală pentru că nu avea loc de muncă în Marea Britanie și trebuia să-i întrețină pe cei patru copii ai săi.

Însă instanța nu a ținut cont de justificarea lui și l-a condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare.

Potrivit anchetei autorităților britanice, Radu a dus-o în regat pe românca de 23 de ani în august 2013, promițându-i un loc de muncă într-un restaurant. A fost forțată să se prostitueze împotriva voinței ei, iar toate câștigurile trebuia să i le predea proxenetului.

Potrivit instanței, victima a fost nevoită să facă sex cu până la opt bărbați pe zi.

Potrivit anchetatorilor, tânăra a primit doar 100 de lire în aproximativ 4 luni, cât timp a fost exploatată de Radu.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO