Protestatarii din Iran, bătuți și gazați de polițiști. Unii au smuls afişele cu chipul lui Soleimani
"Lumea întreagă e cu ochii pe voi!" Este avertismentul repetat de preşedintele american la adresa regimului de la Teheran, în timp ce tot mai mulţi iranieni protestează împotriva autorităţilor şi mai cu seamă a ayatolahului Khamenei.
Duminică seară, forţele de securitate au recurs la gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea!
Ieşit din comun este că în presa de la Teheran se înmulţesc editorialele critice la adresa puterii, iar răbufnirile oamenilor se văd cel mai bine pe internet.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pentru a doua zi la rând, în marile oraşe din Iran în frunte cu Teheran, oamenii au continuat să pună presiune pe conducerea Republicii Islamice după ce armata a recunoscut că a doborât, miercuri dimineaţa, cu o rachetă avionul ucrainean cu 176 de oameni la bord, în majoritate iranieni.
Într-o scenă cu un impact formidabil în lumea occidentală, studenţii universității din Teheran au refuzat ieri să păşească pe steagurile american şi israelian, vopsite pe asfalt în curtea instituţiei tocmai pentru a fi zilnic călcate în picioare.
În alte imagini, protestatari smulg afişele cu chipul generalului Qasem Soleimani, eliminat recent de americani într-un atac cu dronă. Alţii, în schimb, trec cu maşinile peste imaginea ayatollahului Khamenei.
Unele canale media din Iran au transmis relatări despre proteste, iar în filmările de amator care circulă pe internet pot fi văzuţi poliţişti lovind cu bastoanele protestatari ori lansând gaze lacrimogene.
Pe reţelele de socializare, iranienii cer europenilor să nu mai negocieze cu un "regim criminal" şi implora presa occidentală să scrie şi să relateze despre protestele lor curajoase.
Asta în condiţiile în care, în noiembrie anul trecut, demonstraţiile împotriva scumpirii benzinei au luat rapid o turnură politică. Protestele de toaman trecută au declanşat cea mai sângeroasă reprimare din istoria de 40 de ani a Republicii Islamice. Potrivit unor date neoficiale, sute de oameni au fost ucişi de forţele de securitate.