Prezenta istorica a lui Obama la granita dintre Corei. Presedintele SUA se intalneste cu Hu Jintao

21-03-2012 07:26

Barack Obama

Presedintele american, Barack Obama, asteptat la sfarsitul saptamanii in Coreea de Sud pentru un summit privind securitatea nucleara, va merge duminica in zona demilitarizata care separa Coreea de Nord si Coreea de Sud.

In timpul sederii sale la Seul, Obama se va intalni de asemenea cu omologul sau rus si cel chinez, Hu Jintao, precum si cu premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat un inalt oficial al Casei Albe care si-a pastrat anonimatul. Programul sau cuprinde si intalniri cu liderul sud-coreean, Lee Myung-bak.

Presa sud-coreeana a semnalat pe 12 martie aceasta vizita in zona demilitarizata, prima de acest gen pentru Obama, care a efectuat deja doua vizite oficiale in Coreea de Sud de la inceputul mandatului sau din ianuarie 2009.

Conform oficialului Casei Albe, Obama va omagia cu aceasta ocazie misiunea celor aproximativ 30.000 de soldati americani trimisi in partea sudica a acestei zone demilitarizate, o fasie de cativa kilometri care desparte Coreea de Sud si Coreea de Nord, putere nucleara ostila Statelor Unite.

Summit-ul privind energia nucleara din Seul, care va avea loc pe 26 si 27 martie, este dedicat securitatii instalatiilor nucleare din intreaga lume si prevenirii atacurilor asupra acestora. Prima reuniune de acest gen a avut loc in 2010 in Washington, la initiativa lui Obama.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO