Premierul maghiar, atacat din cauza unei GENTI. Cum a aparut in public consilierul politic al lui Viktor Orbán

Ultima actualizare: 26-12-2014 09:15
Habony Árpád

Lumea politica de la Budapesta este zguduita de un scandal iscat de un accesoriu vestimentar masculin, dar care e asociat in general mai degraba cu moda feminina

Mai tineti minte episodul din Seinfeld in care personajul principal isi cumpara un fel de borseta de care radea toata lumea, pentru ca aducea a poseta de dama? Un accesoriu similar a ajuns sa provoace scandal la Budapesta, dupa ce a fost purtat de „eminenta cenusie” a premierului Viktor Orbán, omul de afaceri Habony Árpád.

Potrivit politics.hu, Habony a fost fotografiat pe 15 decembrie, in vreme ce trecea pe langa un grup de protestatari impotriva politicii guvernului Orbán purtand o cocheta geanta Gucci de 1.500 de dolari, dar care in ciuda pretului nu arata foarte masculin. O zi mai tarziu, a fost surprins pe aeroportul Heathrow cu o valiza, tot Gucci, de 2.000 de euro.

Nu ar fi nimic scandalos in asta daca Habony ar putea declara vreo sursa legala de venit, insa presa maghiara scrie ca oficial compania omuuil de afaceri merge in pierdere iar legaturile sale cu premierul si cu FIDESZ nu sunt consemnate in vreun contract. Habony este vazut insa ca „eminenta cenusie” a lui Orbán, unul dintre cei mai importanti consilieri politici si de imagine ai premierului si ai liderilor FIDESZ in general.

 

 

Parlamentarii opozitiei cer acum o ancheta in cazul lui Habony, pe care il considera reprezentantiv pentru coruptia care ar inconjura guvernarea de la Budapesta. „Stim foarte putine despre Habony si putinul pe care il stim ne ingrijoreaza”, a declarat Szabolcs Szabo, parlamentar al partidului de opozitie „Impreuna – 2014”. Iar surse din serviciile maghiare afirma ca Habony ar putea avea acces chiar si la informatii secretizate ca urmare a relatiei sale cu premierul.

In replica la acuzatiile opozitiei, Habony a spus ca va da in judecata pentru calomnie partidul „Impreuna-2014” deoarece a fost catalogat drept „somer miliardar”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO