Politia a recuperat un montaj video cu crimele atacatorului din Toulouse

Ultima actualizare: 06-10-2012 07:40
Mohamed Merah

Politia judiciara franceza detine de luni un montaj video al crimelor comise de Mohamed Merah in sud-vestul Frantei, primit de postul de televiziune Al Jazeera la Paris,au declarat surse din politie, transmite AFP.

"Este un montaj video cu imagini de la diferite crime cu muzica si versete din Coran", a declarat pentru AFP una dintre aceste surse, care a confirmat astfel o informatie publicata pe site-ul de Internet al cotidianului Le Parisien.

Acest montaj video era "stocat pe un stick USB", aflat intr-un plic trimis miercuri si primit la sediul parizian al canalului de stiri din Qatar Al Jazeera, conform unei surse din politie.

Anchetatorii de la directia antiterorista (Sdat) a politiei judiciare pariziene au recuperat imaginile luni de la televiziune si urmeaza sa fie analizate, a mai precizat sursa.
Identitatea expeditorului este necunoscuta.

Criminalul pe scuter Mohamed Merah a filmat fiecare crima din 11, 15 si 19 martie cu ajutorul unei mini camere video, o GoPro, utilizata de obicei de scafandri si practicantii sporturilor extreme, a declarat joia trecuta procurorul republicii din Paris Francois Molins.

Aceasta camera video care "trebuia sa fie legata de el" i-a permis sa inregistreze scene "extrem de explicite", a adaugat acesta.

Anchetatorii au confirmat apoi ca Mohamed Merah destinase imaginile difuzarii pe Internet, insotite de o revendicare.

Duminica, anchetatorii nu au exclus ca acesta ar fi putut incerca sa distribuie imaginile si prin alte mijloace in afara de Internet.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO