„Petrecerile Covid”, un nou trend extrem de periculos: „Cine se infectează încasează tot câștigul”

Ultima actualizare: 19-07-2020 09:19

O bandă din Florida, SUA, ar fi organizat o petrecere „uriașă” într-o casă de vacanță, cu scopul de a se infecta cât mai multe persoane cu noul coronavirus.

Un polițist a declarat că a primit peste 600 de apeluri de la oamenii care locuiesc în zonă, plângându-se de zgomotul infernal, transmite Fox News.

„Plângerile au legătură cu petrecerile Covid-19, unde se întâlnesc și încearcă să răspândească virusul”, a mai adăugat oficialul.

Potrivit spuselor sale, numărul persoanelor care participă la astfel de petreceri pornește de la 50 și poate ajunge la 500.

El a atras atenția asupra faptului că aceste petreceri și acțiuni ale tinerilor reprezintă un mare pericol pentru familiile acestora.

„Problema este când ai asta (n.r. coronavirus) și o duci acasă, unui părinte, unui bunic și fără să știi îi infectezi și pe ei și posibil chiar să moară. Nu merită. Și cred că uneori, acești tineri gândesc doar pe moment”, a mai zis el.

Și în Michigan, petreceri date la salină sau pe marginea unui lac au dus la înmulțirea explozivă a cazurilor de infectare.
Petrecerile sunt în sine o distracție iresponsabilă în aceste vremuri, mai ales dacă sunt ținute cu scopul deliberat de a da virusul și altora.

Anthony Fauci, epidemiolog: „Când aud de petrecerile COVID, văd roșu în fața ochilor, mai ales că nu ești doar tu afectat, ci ești doar o părticică din lanțul de răspândire."

O doctoriță de la spitalul din San Antonio, Texas a făcut public în mod insistent cazul unui bărbat de 30 de ani care s-a îmbolnăvit și a murit în urma unei asemenea petreceri.

Jane Appleby, medic: „A fost la o petrecere organizată de cineva testat pozitiv pentru coronavirus. Ideea era să vină mulți la petrecere ca să se convingă singuri dacă virusul e real și dacă îl mai ia careva. Chiar înainte să moară, acest pacient a privit-o pe asistentă și i-a mărturisit că a făcut o mare greșeală.”

„Credeam că e o farsă, dar nu e”, i-a şoptit el.

Cazul este confirmat și de primarul orașului:

Ron Nirenberg, primar San Antonio: „Se credeau invincibili, imposibil de atins și au ținut morțis să-și demonstreze teoria. Din nefericire, cinci zile mai târziu au fost la o petrecere pe malul unui lac de Ziua Eroilor, iar după alte cinci zile, acest tânăr s-a infectat."

Ideea acestor concursuri este pur și simplu grotescă, acuză și responsabili din Alabama, unde de asemenea au avut loc astfel de chefuri.

Sonya McKinstry: „Pun toți bani într-un vas și se străduiesc să ia și ei coronavirusul de la cel confirmat. Cine se infectează încasează tot câştigul."

Experții echivalează aceste distracții cu o autentică ruletă rusească.

Charles Lockwood, decan  Facultatea de Medicină Morsani:„Riscă să-și infecteze părinții ori bunicii, profesorii, colegii de muncă ori șefii, care ar putea să aibă peste 65 de ani, să aibă și alte probleme medicale și să moară de COVID-19. Nu mă pot gândi la ceva mai prostesc decât să dai ori să te duci la o petrecere COVID."

Pe de altă parte, medicii atrag atenția că, și dacă scapă cu viață, pacienții cu COVID-19 riscă să rămână pentru tot restul vieții cu probleme cardiace, renale sau pulmonare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO