Patru membri ai echipajului feribotului sud-coreean care a naufragiat, acuzati de omor din culpa. Risca pedeapsa cu moartea

15-05-2014 09:16


feribot

Patru membri ai echipajului feribotului sud-coreean care a naufragiat la 16 aprilie cu 476 de persoane la bord, dintre care 300 au murit sau au disparut, au fost inculpati joi pentru omor involuntar si risca pedeapsa cu moartea.

Capitanul feribotului Sewol, Lee Joon-Seok, doi comandanti si un mecanic sunt acuzati ca au abandonat nava in deriva dupa ce le-au ordonat pasagerilor sa nu iasa din cabine, potrivit Mediafax.

Ultimul bilant oficial al catastrofei este de 281 de morti si 23 de disparuti. Majoritatea victimelor erau elevi de liceu care se aflau intr-o calatorie scolara si proveneau de la aceeasi institutie de invatamant, situata in apropiere de Seul.

Potrivit unui purtator de cuvant al Pazei de Coasta, Ko Myung-Suk, inca cinci corpuri au fost recuperate miercuri. Primele elemente ale anchetei arata ca incarcatura transportata de feribot era de trei mai mare decat nivelul recomandat.

In plus, vasul era mai putin rezistent dupa adaugarea ilegala a unor cabine suplimentare, in 2012.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO