Papa Benedict al XVI-lea, pus la pamant de o enoriasa! VEZI VIDEO

Ultima actualizare: 05-10-2012 18:46
Papa Benedict al XVI-lea, pus la pamant de o enori...
Papa Benedict al XVI-lea, pus la pamant de o enori...

Un incident pe cat de rar, pe atat de spectaculos a bulversat slujba tinuta joi noapte la Vatican. Impins de o femeie cu mintea tulburata, Papa Benedict a fost trantit la pamant si, odata cu el, cativa dintre cei 30 de cardinali.

 

A pandit intrarea alaiului, calculandu-si cu grija mutarea. Cand Papa a ajuns in dreptul ei, o tanara imbracata in rosu a escaladat bariera de protectie si s-a napustit asupra Sfantului Parinte. Prinsa de un agent de securitate, tanara a dat sa se agate de gulerul Papei, pe care l-a doborat la pamint.

Chiar daca foarte putini au vazut cu ochii lor incidentul, tipetele celor aflati in apropierea Papei i-au inspaimintat pe toti cei 10.000 de credinciosi prezenti in catedrala. Iar faptul ca cei care asigurau paza Papei Benedict au inceput sa alerge prin Basilica a crescut panica.

Daca Papa s-a redresat fara intarziere, nu la fel de norocos a fost un cardinal in varsta de 87 de ani. Trantit si el in busculada, inaltul prelat si-a fracturat femurul si a fost evacuat de urgenta, intr-un scaun cu rotile.

Intamplarea reprezinta o noua palma pe blazonul serviciilor de securitate in Italia, deja grav compromise de atacul caruia i-a cazut victima premierul Silvio Berlusconi.

Confuza in momentul arestarii, tanara care a provocat totul a fost spitalizata. Este vorba de o femeie de 25 de ani, cu dubla cetatenie: italiana si elvetiana. Straniu este ca isi procurase tichet de intrare la slujba de Craciun, desi a incercat si in 2008 sa-l abordeze pe Papa Benedict al XVI-lea in acelasi fel. Atunci a fost insa "interceptata" din vreme de agentii de paza.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO