Mesajul lui Iohannis dupa moartea Papei emerit Benedict al XVI-lea
Preşedintele Klaus Iohannis a scris un mesaj pe Twitter în care se declară profund întristrat de moartea Papei emerit Benedict al XVI-lea şi spune că este alături de comunitatea catolică în aceste momente de „pierdere imensă”.
"Sunt profund întristat de moartea Papei emerit Benedict al XVI-lea. A lăsat o amprentă spirituală şi istorică incontestabilă asupra noastră, a tuturor. Gândurile mele sunt alături de comunitatea catolică din România şi din întreaga lume în aceste momente de pierdere imensă. Odihnească-se în pace”, a scris pe Twitter preşedintele Klaus Iohannis.
Fostul papă Benedict, primul suveran pontif care a demisionat în ultimii 600 de ani şi un reprezentant al conservatorilor care tânjeau după o Biserică mai tradiţională, a murit sâmbătă, punând capăt unei perioade extraordinare în care doi bărbaţi îmbrăcaţi în alb au locuit în acelaşi timp la Vatican. Benedict, în vârstă de 95 de ani, a murit într-o fostă mănăstire în care a locuit de la demisia sa surprinzătoare din 2013.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Liderii mondiali nu au întârziat să îşi transmită condoleanţele pentru Benedict, primul papă german din ultimii 1.000 de ani.
"Plângem moartea Papei nostru bavarez", a declarat Markus Soeder, premierul din Bavaria, landul natal al lui Benedict. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat pe Twitter că lumea a pierdut "o figură formatoare a Bisericii Catolice".
Premierul italian Giorgia Meloni l-a salutat pe Benedict ca fiind "un mare om pe care istoria nu-l va uita", în timp ce preşedintele polonez Andrzej Duda l-a numit "unul dintre cei mai mari teologi ai secolelor XX şi XXI".
Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că Benedict a "lucrat cu tot sufletul şi inteligenţa sa pentru o lume mai fraternă".
Regele Charles al Marii Britanii a declarat că îşi aminteşte cu plăcere de întâlnirea cu Benedict şi a reamintit "eforturile sale constante de a promova pacea şi bunăvoinţa faţă de toţi oamenii şi de a consolida relaţia dintre comuniunea anglicană globală şi Biserica Romano-Catolică".