Operațiune de salvare ca în filmele de acțiune. Un american a fost salvat după un raid îndrăzneț în Nigeria

Ultima actualizare: 31-10-2020 16:42
seal team
Twitter

Un cetățean american răpit săptămâna trecută în Niger a fost salvat printr-un raid riscant în Nigeria al forțelor de elită ale SUA, potrivit unor oficiali citați de ABC News.

Misiunea comandoului de elită a trebuit desfășurată înainte ca cei care l-au răpit pe Philip Walton, în vârstă de 27 de ani, să plece prea departe, au declarat surse din domeniul contra-terorismului din SUA.

Pentru ca Walton să fie salvat cât mai repede, a fost nevoie de colaborarea guvernelor din SUA, Niger și Nigeria.

Misiunea de salvare a fost desfășurată de celebra SEAL Team Six, care i-a ucis pe toți răpitorii, cu excepția unuia singur.

Potrivit unor oficiali din SUA și Niger, Walton a fost răpit din curtea casei sale lunea trecută, după ce mai mulți atacatori i-au cerut bani. El nu a avut decât 40 de dolari, așa că a fost luat cu forța.

Walton trăiește cu soția și cu fetița lor la o fermă de lângă Massalata, un orășel din apropierea graniței cu Nigeria.

Se presupune că răpitorii făceau parte dintr-un grup armat din Nigeria ce nu avea activitate teroristă, însă, adesea, ostaticii sunt vânduți grupărilor teroriste.

Pe fondul îngrijorărilor că salvarea lui Walton va deveni mult mai periculoasă dacă ajunge pe mâna unor militanți islamiști aliniați fie cu al Qaeda, fie cu ISIS, comandații forțelor speciale din SUA au considerat că trebuie acționat cât mai repede, au mai spus sursele ABC News.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO