ONU provoaca furia femeilor, dupa ce a numit-o pe Femeia Fantastica "ambasador onorific" al lor. "Vrem pe cineva real!"

Ultima actualizare: 26-10-2016 07:18

ONU a sarbatorit cea de a 75-a aniversare a unei super eroine din benzile desenate, Femeia Fantastica, numind-o "ambasador onorific" pentru femeile si fetele din intreaga lume.

Numai ca aceasta decizie le-a parut multora nastrusnica, iar altii au criticat-o fara menajamente.

Printre protestatari s-au aflat si zeci de functionare de la ONU, care au cerut ca o femeie reala, in carne si oase, sa le reprezinte. Si, oricum, una asociata in mai mica masura cu ideea de sex simbol.

Cea mai cunoscuta interpreta a personajului Femeia Fantastica, actrita Lynda Carter, a intruchipat-o si la tribuna ONU: "Femeii Fantastice i s-a cerut sa aiba un nou rol, ambasador onorific al ONU si reprezentant pentru toate femeile si fetele din lume. Va rog s-o primiti cu bratele deschise."

Super-eroina a avut fanii ei la ceremonia atent orchestrata. Dar nu chiar toata lumea a primit-o "cu bratele deschise"...

Aproximativ 50 de angajate de la ONU au protestat. Intai, la intrarea vizitatorilor de la sediul Natiunilor Unite, cu mesajul: "Femeile din viata reala merita un ambasador real".

Apoi s-au mutat in sala de afaceri economice si sociale si, in timpul discursului inaugural, s-au intors, ostentativ, cu spatele la scena.

"Sa nu ne inchipuim ca un personaj de benzi desenate care poarta un costum ca de iepuras Playboy e mesajul potrivit pe care trebui sa-l transmitem fetelor, si chiar baietilor, in aceasta chestiune". - au spus ele.

"Pentru ceva atat de important, ai nevoie de cineva, femeie sau un barbat, care poate vorbi. Cineva care poate calatori, milita pentru drepturile femeilor, care sa aiba o opinie. O silueta decupata din carton sau un personaj de benzi desenate nu poate fi ambasadorul potrivit pentru o chestiune atat de critica".

O petitie online, care ii cere secretarului generala al ONU s-o retraga din functie pe Femeia Fantastica, a adunat deja cateva mii de semnaturi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO