O pisică din Rusia a ajuns ministru adjunct după ce a fost salvată dintr-o instalație de procesare a deșeurilor

26-01-2021 07:42


A fost găsită în gunoaie, iar acum a ajuns ministru adjunct. Este povestea unei pisici din Rusia care a primit o funcție înaltă în stat - onorifică desigur - după ce a fost salvată dintr-o instalație de procesare a deșeurilor.

Imediat ce i-au aflat povestea angajaţii Ministerului Mediului din regiunea rusă Ulianovsk s-au gândit s-o adopte. Acum pisica devenită celebră în toată lumea, duce o viață de huzur.

Viața nu începuse tocmai bine pentru Kite, așa cum a fost botezată felina găsită în gunoaie. În urmă cu o lună, a fost pusă într-o pungă și pur şi simplu aruncată. Unul dintre muncitorii care sortau deşeurile a salvat-o în ultima clipă.

Mikhail Tukash, angajat: "Punga în care se afla pisica era deja pe bandă rulantă. Am luat-o întâmplător, am făcut o gaură în ea și am văzut ceva negru care mă privea direct în ochi. Am pus punga în acest loc, am lărgit tăietura și am scos pisica".

Directorul fabricii a raportat întâmplarea către oficialii locali. Felina devenise între timp un star la nivel local, după ce imaginile cu momentul salvării făcut înconjurul planetei. Povestea a luat o asemenea amploare, încât însuşi ministrul mediului din regiune a vizitat personal fabrica şi a decis să adopte pisica. Acum, Kait este ministrul adjunct al Mediului. De când a primit o funcţie la stat, duce o viaţă de huzur.

Nu este prima dată când angajaţii de la fabrica de sortare a deșeurilor descoperă animale de companie aruncate fără milă. În ultimele luni, au salvat de la moarte două broaște țestoase și un arici, care acum sunt găzduite în incinta fabricii.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO